Külföldön éljek, vagy maradjak itthon?

Rovat

Megosztás

Manapság egyre gyakrabban vetődik fel a kérdés, hogy kimenjünk-e külföldre szerencsét próbálni vagy inkább maradjunk itthon?

Szinte mindenkinek van olyan ismerőse, aki külföldön dolgozik, vagy dolgozott. A siker, a pénz vagy csak a kaland miatt elindult és belevágott egy új életbe. Sok fiatalnak eleve az a terve, hogy az iskola végeztével elmegys és szerencsét próbál.

Nagyon csábítóan hangzanak az ajánlatok és sokan élnek is a lehetőséggel. A többség úgy van vele, hogy elindul és lesz, ami lesz. Ha bejön az ottani élet akkor kint marad, de egyszerűen haza is térhet pár év múlva. Egy mindenképpen mérvadó. Tény, hogy többet lehet keresni és könnyebben meg lehet élni, viszont a munka mindenhol munka és ezért keményen kell dolgozni. Ha tehát abban a reményben szeretnél elindulni, hogy ha kimész akkor az egész egy nagy nyaralás lesz, akkor el se indulj, mert a követelményeket mindenhol teljesíteni kell. Komoly szándékkal és tenni akarással kell nekivágni, valamint erős céltudatosság kell hozzá.

Ahhoz hogy te külföldön élj, egy elég erős jellem is kell. A rokonok és barátok mind itthon maradnak, ami nyomasztó tud lenni, különösképpen az első hónapokban. Erős akarat kell hozzá, hogy ne akarj hazaszaladni az első rossz hangulat miatt. A honvágy nagy úr, ha az ember egyedül van. Barátokkal elindulni megoldás lehet, ami a kezdeti nehézségeket könnyebben elviselhetővé teszi.

Mindenképpen tájékozódni kell már az elején, hogy hova is megyünk és mit is akarunk csinálni. Nem lehet egyszerűen elindulni a vakvilágba lesz, ami lesz alapon. Jelenleg több százezer magyar él külföldön. Valaki csak néhány évre tervez, más azonban az egész életét ott éli le. Ezt az idő fogja eldönteni.

Lehetőségek szempontjából kitárulhat a világ, ha valaki elindul és megpróbálkozik egy másik kultúrában való éléssel. Nem beszélve arról, hogy egy teljesen más nyelvet sajátíthatunk el. Az, hogy valaki érez-e magában elég kitartást és bátorságot, hogy belevágjon, az teljesen egyénfüggő. Kalandor jellemeknek nagy lehetőség ez, míg valakit ez egyáltalán nem csábít, és inkább itthon szeretne élni.

Külföldön éljek, vagy maradjak itthon?
Te kipróbálnád a külföldi életet?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta