Ezt nézed:  / Hírek / Környezetvédelem / Kutyatartás panelban? Simán!

Kutyatartás panelban? Simán!

Sokan ódzkodnak ettől az ötlettől, azonban hely hiányában, például a városban csak ez az opció létezik. Lássuk, hogyan, és miként lehet kutyát tartani kisebb helyen?

 

Az állattartás egyben felelősséggel is jár. Nem elég csupán megetetni és venni neki néhány játékot, bizonyos szükségletei is vannak neki. Nem mindenki nézi jó szemel, ha egy 40, vagy 50 négyzetméteres lakásban egész nap egyedül van a kutya.

A nagyobb városokban azonban kivitelezhetetlen, hogy kertes családi házban éljen kiskedvencünk, viszont így is sokan tartanak állatokat. Elsősorban fontos odafigyelni, hogy ne unatkozzon. Ha pár órára magára hagyjuk, abból még nem lesz baj. De biztosítani kell neki elfoglaltságot. Ez lehet néhány játék, de leginkább az, hogy szabadon járkálhasson a lakásban.

A szabályok betartása elengedhetetlen, ugyanis senki nem szeretne arra hazaérni, hogy cafatokban van a kanapé bélése, vagy a fal burkolata hiányzik. Több törődést és odafigyelést igényelnek a lakásban tartott kutyák és nagyon fontos a helyes nevelés is.

A napi sétákat pedig ne hanyagoljuk! Minden nap vigyük le és legalább fél órát sétáljunk vele. Ez nem csak az energiáját vezeti le, hanem felszabadító ereje is van. Ez egy kulcsfontosságú pont, hogy jól nevelt és egészséges legyen a kedvencünk.

Egyik olvasónknak, Lucának évek óta egy kis termetű terrierje van. 55 négyzetméteren lakik vele. Napközbe az eb egyedül van otthon, este pedig leviszi sétálni. Az elején akadt vele pár nehézség, de fokozatosan megtanulta a szabályokat. Tény, hogy Luca elmondása szerint is sok törődést és odafigyelést igényel, ha valaki panelban szeretne állatot tartani, de hozzá lehet szoktatni, és ma már remekül érzik magukat egymás társaságában.

Kutyatartás panelban? Simán!
Te helyesled a kutyatartást panelban?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share