Lámpalázpara? Megoldjuk!

Rovat

Megosztás

Felgyorsul a lélegzeted, remeg a kezed, egy hang sem jön ki a torkodon, a szíved majd kiugrik a helyéről, a  lábaid erőtlenekké válnak, a gyomrod pedig görcsbe rándul... Bizony a szerelem és a lámpaláz tünetei nagyon hasonlóak, de nem mindegy, hogy egy gyönyörű, barna szempár vagy egy reménytelennek tűnő matekpélda váltja ki belőled. Azt nem választhatod meg kibe leszel szerelmes, de a lámpalázat könnyen legyőzheted!

Gifs for Twitter gets me so excited

1.

Olyan nincs, hogy nem izgulsz. Mindenki izgul, még azok is, akik az ellenkezőjét állítják. Akik nyugodtan tűnnek már tudják a titkot. Egyszerűen megbarátkoznak a gondolattal, hogy a lámpaláz nyilvános szereplésnél elkerülhetetlen, de még jó dolog is kisülhet belőle. Végy egy mély levegőt és igyekezz megnyugodni. A benned tomboló adrenalin még jól is jöhet, mert előadás, felelés közben energikusabb leszel, az előadás érdekesebb, dinamikusabb lesz.

2.

Realizáld a félelmeidet! Ahelyett, hogy eluralkodna rajtad a vak rettegés állj meg, gondold át, hogy mitől is tartasz igazán. Játszd le fejben a feleletet elejétől a végéig és meglátod, már nem is tűnik olyan szörnyűnek. (Persze, ha egy szót sem tanultál, akkor nincs mit tenni).

3.

A kiegyensúlyozott, mély légzés több oxigént juttat az agyba, lelassítja a pulzust és nemcsak az agyműködést serkenti, de segít kontroll alatt tartani a testedet. Akkor mély levegő…!

4.

A felelet, előadás előtt ne csak a memóriádat készítsd fel, de a tested többi részét is. Pihend ki magad, egyél előtte valami táplálót és kerüld az izgató hatású, magas koffein tartalmú italokat. Urald a testedet és meglátod sikeresebben veheted fel a harcot a lámpaláz ellen!

5.

Előző este gyakorold el a nyilvános szereplésedet az elejétől a végéig, így nemcsak magabiztosabb leszel, de látni fogod, hogy képes vagy lebonyolítani zökkenőmentesen a feladatot. Kérd meg a szüleidet vagy a testvéreidet, hogy legyenek a közönséged vagy gyakorolj a haverokkal! Légy pozitív, szorítsd háttérbe a félelelmkeltő gondolatokat és vizualizáld a sikeres feleletet vagy előadást!

További trükköket itt is találsz!

 

Lámpaláz elleni praktikák
Te puskáztál már dolgozat íráskor, hogy biztosan jó jegyet szerezz?

 

Képek: makemesocial, netizenbuzz, news.mtv, huffingtonpost, miquetadeyerbabuena,

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,813RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta