Ezt nézed:  / Hírek / KÖZÉPSULI TV / Lángba borult Dunakeszi – KÖZÉPSULI TV

Lángba borult Dunakeszi – KÖZÉPSULI TV

2016.04.29 /Péntek/

Tegnap este útnak indult a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium ballagás előtti fáklyás felvonulása. A ballagó diákok és a tanárok a Szent István Parktól indultak el Dunakeszi Város Önkormányzatáig, ahol pezsgővel és ajándékcsomaggal fogadták a nebulókat. Ezt követően a Radnóti Miklós Gimnázium ablakai alatt énekelték el szerenádjukat a tanároknak, ahol egy kisebb fogadás is várta a résztvevőket – olvasni a dunakeszipost.hu oldalán is.

Az eseményre Barbi, a Középsuli sorozat szereplője is eltátogatott, de nem azért mert ő is a Radnóti Miklós Gimnázium tanulója, csupán kedve volt velünk tartani. Mikor kérdeztem miért jött velünk a következő választ adta kicsit humorosan:

“Ők Dunakeszin, én pedig holnap Budapesten ballagok, de ez a lelkünket és a szívünket nem fogja ketté szakítani, hiszen ugyanúgy sírni fogunk, mert ballagunk és vége van a négy évnek.”

– mondta Barbi, aki egyébként várta a ballagását. Hiányozni fog neki az elmúlt néhány év, de örül, mert az életének majd egy új szakasza veszi kezdetét.

A fáklyás felvonulás már évek óta hagyomány a Radnóti Miklós Gimnázium életében. Az ötlet megálmodója Deák Varga Kinga volt, az osztályfőnöki munkaközösség vezetője – tudtuk meg Varga Tibortól, a Radnóti Miklós Gimnázium igazgatójától.

„Ennek van egy jelképes mondanivalója. A Szent István szobortól indulunk, ez jelképezi az államalapítást. A legvége pedig a mostani tartózkodási helyünk, az iskola, és ott a tanároknak adunk szerenádot. Ezzel azt szeretnénk elérni, hogy a gyerekek ne össze-vissza bolyongjanak az érettségi előtt, hanem picit szervezetebben próbáljunk ennek keretet adni. Ennek szép hagyománya lett.”

– említette az iskola igazgatója.

Varga Tibor eddig mindegyik fáklyás felvonuláson részt vett Dunakeszin. Elmondása szerint mindegyik alkalom emlékezetes volt számára mondván, minden osztály és minden évfolyam egyedi, és mindegyik egyformán kedves neki. Varga Tibor kifejezte köszönetét Dunakeszi Város Önkormányzatának is a támogatásokért.

„Mi úgy érezzük, hogy változatlanul a városhoz tartozunk, és a mi intézményünk ennek a városnak és a környékének, az értelmiségének egy nagyon fontos nevelőbázisa, ebben mi továbbra is szeretnénk részt venni, és megtartani ezt a jó kapcsolatot.”

– mondta beszédében az igazgató.

Az eseményen Dunakeszi polgármestere, Dióssi Csaba is részt vett. Elmondta jó kívánságait a diákoknak, és sok sikert kívánt az előttük álló érettségihez és a felvételihez.

„Megcélozni a legszebb álmot, Komolyan venni a világot, Mindig hinni és remélni, Így érdemes a földön élni.”

– idézte a polgármester Shakespeare sorait.

„Fontos időszak következik az életetekben. Érettségizni fogtok. Régen ezt nagyon komolyan vették, és tényleg úgy gondolták, hogy azok, akik leteszik az érettségit, azok felnőtt emberek, és úgy is kezelték őket. Megvan ennek a jó oldala, a szabadság, és megvan a nehéz oldala is, az hogy innentől kezdve nagyobb a felelősség saját magatok irányába, de ez óriási lehetőségeket ad. […] Éljétek ezt jól meg. Legyenek meg ezek az álmok. Az ember életében a legfontosabb talán az, hogy életében jó céljai, jó álmai legyenek. Kívánom azt nektek, hogy ezeket az álmokat megtudjátok valósítani.”

– mondta a polgármester, aki hozzátette azt is, hogy számára élete egyik legjobb időszakává váltak az érettségi utáni egyetemi és főiskolás évek. Dióssi Csaba 28 évvel ezelőtt érettségizett, de szeretné, hogy a mostani fiatalok, miután ha átvették tőlük a stafétabotot, ők is úgy érezzék, hogy jó volt megélni azt a 28 évet érettségi után.

 

dunakeszipost.hu

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share