Lányként a seregben

Rovat

Megosztás

Nem olyan sok a női katona. Nem véletlen, hiszen ez egy elég megerőltető szakma és lelkileg is megterhelő tud lenni. Egy családos ember számára pedig kifejezetten nehéz, hiszen a szeretteit csak ritkán láthatja. Azonban van olyan, aki lány létére katona szeretne lenni. Ilyen Dóri is.

Hogy mi vonzotta ide, azt nem tudja megmondani pontosan. Dóra mindig is szerette a kihívásokat és rajongott a katonaságért, valamint szerette volna a nemzetet szolgálni. Jelenleg 23 éves és hivatásos katona.

Azt hinnénk, hogy a nőkkel máshogy bánnak a katonaságban, de nem. Ugyanolyan kiképzést kapnak és ugyanolyan szigorral viseltetnek mindenki iránt. Senkivel sem kivételeznek, így vagy megállja a helyét valaki vagy nem. Könnyű elbukni, hiszen magasak a követelmények, de tény, hogy ez egy szép hivatás.

Dóri már a kezdetektől ki szerette volna magát próbálni és számára ez az, amit csinálni szeretne. Itt érzi azt, hogy ide tartozik. Viszont a legnehezebb az egészben a családja. Kéthetente kap egy hétvégét, amit otthon tölthet. Ilyenkor a párjával van kettesben vagy meglátogatja a szüleit. De tény, hogy nagyon megviselik a hosszú napok. A szállás helyben van, napközben, vagy este pedig nem mehet ki. Ilyenkor csak a kimenők azok, amik biztosítanak egy kis kikapcsolódást.

Hogy mennyire van magánélete, azt válaszolja, hogy szinte semmi. Éjjel-nappal együtt van az ember másokkal, így mikor bent van, szinte sosem tud egyedül lenni. Dóri párja nem repesett az örömtől, mikor megtudta, hogy be akar vonulni, de támogatta benne. A kapcsolatuk remekül működik így is és kitartanak egymás mellett. Hogy meddig tervezi Dóra a katonai pályafutását, azt egyelőre még nem tudja, de szereti csinálni és egy-két nehézségtől eltekintve itt boldog.

Lányként a seregben
Lennél katona?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,157RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta