Mennyire kell felkészülni az első szexre?

Rovat

Megosztás

Sokat olvastál már a témáról (ezen az oldalon is), de valami újat mindig megtudhatsz. Most kapsz egy pár jó tanácsot, hogy mire kell és mire nem érdemes felkészülni a legelső alkalomnál.

Akár szüzesség elvesztéséről van szó, akár csak két tapasztalt első közös éjszakájáról, egy-két dolgot fontos tisztázni. Beszélgetnetek kell a szexről, hiszen ez egy nagyon fontos téma, nem csak tevékenység. Jó kérdés, hogy mikor kezdtek bele – ez rajtatok múlik. Te is felhozhatod, vagy megvárhatod, amíg a párod veti fel. Na, de nézzük, mi az, amit meg kell tervezni, és mi az, ami jobb, ha meglepetés lesz?

Védekezés
A legalapabb, már biztos tudtad, hogy ezzel fogom kezdeni. Ezt muszáj betervezni. A legjobb, ha mindig van nálad óvszer (akkor is, ha lány vagy!), mert nem tudhatod, mikor kerül sor az együttlétre. Ha meg adott a kedv és a lehetőség, nehogy már ezen múljon. Nem árt, ha beszéltek is a dolog előtt erről, hogy ki hogy szeretne védekezni.

Mikor és hol?
A-a. Ezt jobb spontán. Én úgy gondolom, ha előre megtervezitek, hogy holnap háromkor valamelyikőtöknél szex lesz, akkor elveszik a varázsa, túlságosan rágörcsöltök, elvesz az élményből. Picit fel lehet rá készülni, például rendszeres szőrtelenítéssel és szép fehérneműviselettel, de ennyi bőven elég. Persze, ha már huzamosabb ideje együtt vagy valakivel és mondja, hogy üres a lakás, gyere át, az egyértelmű üzenet. De ezeket inkább hagyjátok a későbbiekre.

Mennyi idő után?
Vannak erre kitalált szabályok. Tiniként akár fél év is, felnőttként 3. randin, stb. Én rájöttem, hogy ezek fölösleges dolgok. Mindig akkor kell lefeküdni valakivel, amikor úgy érzed, eljött az ideje. Ha valakivel csak több hónap után jött el az ideje, nyugodtan húzd addig. Ha olyan emberrel vagy együtt, akivel már az első héten megőrültök egymásért, ne tartson vissza semmi. Ne tervezgesd, csak éld az életet, élvezd a kapcsolatot. Tudni fogod, mikor bújj az ágyába.

Cselekedj szívből, akkor baj nem érhet. Persze légy óvatos, de ne félj a spontán dolgoktól.

Írta:Czár Fruzsina

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,181RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta