Lányok az éjszakában

Rovat

Megosztás

Barátnőmmel a tánctól kifáradva huppantunk bele egy kényelmes fotelba. Velünk szemben egy pár ücsörgött, láthatóan elfoglalva egymással. A lány váratlanul ránk pillantott, szikrákat szóró szemei már előre jelezték a vészt, amit aztán lávaként előtörő szavai követtek: – Tűnjetek innen, ribancok!- jelezte virágnyelven, hogy ez a sarok csak az övék, majd látva, hogy nem akaródzunk megmozdulni, hisztérikus rohamot kapva  elrohant.

Csak egy tipikus szombat éjszaka volt az egyik közkedvelt fővárosi szórakozóhelyen: belőtt hajú srácok és  miniruhába bújt lányok összetömörülve a táncparketten. Az ominózus eset után mi nem sokáig maradtunk ( a lány barátja már biztonságiőr haverjaival fenyegetett minket), viszont sokáig emlegettük a történteket. Hol vannak már azok az idők, amikor a gardedám felügyelete mellett, hosszú báli ruhában hajlongtak a kisasszonyok, félénken legyező mögé rejtve arcukat? Egy lánybuliban ma egészen más törvények uralkodnak.

“But first let me take a selfie”

Míg a fiúk bulizás előtt csak a közértbe ugranak le venni valami olcsó szomjoltót, addig a gyengébbik nem képviselői már késő délután elkezdenek készülődni. “A fekete szoknyát vegyem fel, vagy a rózsaszínt? Jól áll ez a rúzs? Hékás, ne most menj a mosdóba, előtte csináljunk egy szelfit!” És kezdetét veszi az előparti: sminkelés a kedvenc slágerekre, ruhapróba,  fényképezkedés, és az elmaradhatatlan alapozás, amire már csak a miheztartás végett van szükség, elvégre a hangulat nem is lehetne oldottabb. Hogy legszívesebben maradnának még.

f8515f07ad8cc97dbcb621a7efb52b0a

slf-p

Hamupipőke elvesztett cipellője

Amikor éjféltájt elkészülnek, hívnak egy taxit (a bátrabbak tömegközlekedéssel, az örökösök limuzinnal vágnak neki az útnak), és meg sem állnak a város legnépszerűbb klubjáig. Indulhat a parti egy fröccsel az italpultnál- a kedvencük, de még finomabb lenne, ha egy helyes srác fizetné… Aki, láss csodát, váratlanul ott is terem a hátuk mögött.

– Szia Hamupipőke! – köszön az az egyiküknek, furcsa mosollyal arcán. Ugyan miért lenne ő Hamupipőke, nem tartotta vissza gonosz mostoha! – Látom, elhagytad a felsődet – kacsint rá a fiú. Nagysokára esik le neki, mire gondolt.

– Ez nem melltartó rajtam, hanem top!- morogja, és faképnél hagyja majdnem-lovagját.

jkjhhj

krv

Aztán ha táncra kerül a sor, légyként tapadnak rájuk a fiúk. Tapadjanak is, ha már ilyen élethűen imitálják Shakira erotikus csípőmozdulatait. Kezdik érezni az otthon megivott ital hatását, és már az elálló fülű, kancsal fogszabályzóst is Adonisznak látják. Még jó, hogy a barátnők közbelépnek, ha kell- már ha nem épp egy Héraklésszel ismerkednek a mellékhelyiségben.

tnc

fiukk

kss

Ha esetleg túl gyér a felhozatal, még áttérhetnek a szomszédos diszkóba is, bár Hamupipőke tényleg elveszítette fél magassarkúját a sötétben.

prt-whr

superthumb

Fiúk kizárva?

Persze máshol is bukkanhat lányokra az ember.

“Én leginkább a kocsmapartikat szeretem (és szervezem is!), illetve a nyársalós-bográcsozós-iszogatós estéket a barátaimmal. De ritkán eljárok diszkóba vagy fesztiválokra is a párommal és pár kísérővel.  Ha a környéken van bál, ahogy  most szombaton is,  oda is szívesen elnézek”- sorolja a lehetőségeket egy fiatal lány, Vivi, majd hozzáteszi: barátok alatt fiúhaverjait érti.

Téves elgondolás, hogy a lányok csak  egymás kezét el nem engedve indulnak az éjszakába. Néhány szimpatikus, vicces fiú csak fokozza a jó hangulatot, és nem utolsó sorban védelmet jelentenek a cikk elején bemutatott partigyilkossal szemben. Azért csak jobb megoldás, mint egy gardedám!

fesztivál

Mindenki másképp csinálja

Vivi szavai még egy dologra rávilágítanak: hogy miképp szórakozik egy lány, az a személyiségétől is függ. A táncoslábúaknál nem kérdés, milyen célpontot választanak éjszaka, ahogyan a beszélgetések hívei is jól tudják, hogy egy pub a tökéletes számukra. A romantikus lányregények olvasói bálban forognak, aki pedig zenekarok slágereivel ébred és fekszik, ki nem hagyná a fesztiválokat. Egyvalami közös a bulizó lányokban: barátaik hívására a világ végére is elmennének, az átmulatott éjszakát követően pedig délig tartó Csipkerózsika-álomba zuhannak. (De csak addig , mert aztán még másnapos-szelfit kell készíteni.)

 tumblr_ly2rvwJXzH1qf5e57

Lányok az éjszakában
Te hogy bulizol?

Szerző: Fekete Fanni

(Fotók: weheartit, tumblr)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta