Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Látta, de nem ír…

Látta, de nem ír…

Miért (ne) aggódj miatta?

Emlékszem,egy keddi napon írtam neki, minden bátorságomat összegyűjtve. Előtte napokig azon törtem a fejem, mit is kérdezzek tőle. Aztán végül sikerült döntenem, és amikor megírtam a nem túl hosszú üzenetet, hevesen dobogó szívvel kattintottam az ’Elküld’ gombra. És megkezdődött a várakozás. Eltelt egy nap, én pedig lélekben a még meg nem érkezett választ olvasgattam. Aztán eltelt kettő, három, de a címzettem továbbra sem jelentkezett. Elkeseredetten vettem tudomásul, hogy a kérdéseim megválaszolatlanul maradnak.

Pedig hol volt még akkor a „Látta” jelzés a Facebookon!

Talán nem érdeklem?

Azóta eltelt pár év, és igen, pontosan nyomon tudjuk követni, ha már megnyitották az üzenetünket a közösségi oldalon. Ez egyrészt áldás: ha e-mailt írok, sosem tudhatom biztosan, megérkezett-e, így viszont igen. Mégis  sokkal inkább átok mind a feladónak, mind a címzettnek.

Mert félreértéseket szülhet.

A lány izgatottan írja meg a levelet a fiúnak, elküldi, kis idő múlva pedig ezt látja: „Látta”. Ám válasz sehol. „Aha, tehát nem érdeklem, válaszra sem méltat!” – futhat át az agyán, rögtön a legrosszabbra asszociálva.

Még jó, hogy ez valóban csak a legrosszabb opció.

latta_1372942668 ifun.blog.hu

Látta, és írni fog

A fiú valóban látta a levelet, ám annak, hogy még nem jelzett vissza, számos oka lehet. A legkézenfekvőbb, hogy nem volt ideje. Mert épp órán ül, és csak lopva nézett fel a Facebookra. Vagy most szállt le a buszról. Esetleg valaki megszólította és beszédbe elegyedett vele, miközben a telefonját nyomkodta.

De más lehetőségek is számításba jöhetnek. Például elromlott a telefonja. Én már hetek óta nem tudok írni a mobilomról, mert ha valamelyik betűre kattintok, lefagy a készülék.

Az is megeshet sajnos, hogy épp rosszul lett.

Ennél jóval szimpatikusabb eshetőség, hogy nagyon is szeretne az üzenetre válaszolni, csak épp szóhoz sem jut az olvasottaktól. Esetleg már nagyon is tudja, mit feleljen: kész kisregénnyel készül, amit nem két perc bepötyögni. Sok ember jobban szereti a közvetlen kommunikációt. Lehet ő is közéjük tartozik, és szóban szeretne válaszolni.

S csak ezek után gondolhat a lány arra, hogy itt a nemtörődömség áll a háttérben: a fiút a legkevésbé sem érdekli ő és az üzenete.

N978zIS

Látta, de nem fog írni

Ha hozzád közel áll az illető, és nincs rá oka, hogy ne válaszoljon, még mindig van remény. A titkos szerelmednél komplikáltabb lehet a helyzet.

Annak, ha a másik nem ír vissza, szintén több magyarázata lehet: nem ismer téged eléggé, nem kedvel, mert összevesztetek korábban, vagy csak szimplán udvariatlan és nincs tisztában az illem fogalmával. Ezekben az esetekben nem érdemes gyötrődni miatta – úgyis jön valaki más, aki nemhogy válaszol a leveleidre, de maga is percenként üzenetekkel bombáz majd.

Természetesen elhamarkodott elkönyvelni bárkit is egy tuskónak. Várj egy vagy két hetet, adj neki időt, mielőtt ítélkeznél a másik felett.

88791-meg--hogy-nem-latta...

Senkinek sem jó

Sokszor megesett velem is, hogy megnyitottam egy üzenetet, de a rengeteg kérdést látva kellő idő híján be is zártam azt. Szándékomban állt tehát válaszolni, csak épp pár óra (esetleg nap) múlva, amikor több idő áll rendelkezésemre, hogy részletes felelet adjak a másiknak.

Ám a túloldalon a másiknak megjelent a „Látta” jelzés, nekem pedig bűntudatom támadt: „Biztos azt hiszi szegény, hogy nem akarok válaszolni…” Hazaérve pedig első dolgom volt választ küldeni neki.

A Facebbok folyamatosan újít, hogy megőrizze népszerűségét. Nem tudom, mennyire adnak egy egyszerű felhasználó véleményére, de én tennék egy javaslatot: cseréljék le a „Látta” kiírást valami másra. Nekem például az „Elolvastam, és később feltétlenül válaszolok” sokkal szimpatikusabb…

Szerző: Fekete Fanni

Fotók: ifun.blog.hu, feather.gportal.hu, nemkutya.hu

Látta, de nem ír!
Veled előfordult már, hogy a nagy Ő látta, de nem írt vissza?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share