Le tud érettségizni a mesterséges intelligencia?

Rovat

Megosztás

Mostanában a csapból a chat GPT és a mesterséges intelligencia folyik, s erre felbuzdulva Osbáth Norbi, a Pamkutya YouTube-csatorna Bélája megnézte, hanyasra érettségizne a technika.

Norbi megírta a Chat GPT-nek az idei magyar érettségi feladatokat, megvárta, miket válaszol és felírta a feladatlapra. Miután el megtörtént, három különböző magyar tanárnak adta be a dolgozatokat Norbi, s várta az eredményt.

Már az első feladat kifogott a mesterséges intelligencián, ugyanis az egyik választ eltévesztette a technika – mesélte Norbi. Meglepően komplex feladatokat is meg tudott oldani egész jó megfogalmazásokkal. Sőt, volt olyan sok pontos feladat is, amit hibátlanul oldott meg. Látható tehát, hogy ha írásról van szó, a Chat GPT egész jól tud segíteni. No de lássuk az eredményeket!

Az érettségi feladatsorokat két tanár javította ki, az egyikőjük szerint 55%-os lett, a másik pedagógus szerint pedig 61%, tehát 4-es. Tehát átment az érettségin! Ez azért nem semmi! Az első tanár semmit nem vett észre az érettségi vizsgaanyagon, míg a második pedagógus már sejtette, hogy valami turpisság lehet a dologban. Annyit azért mindannyian hozzátettek: jó, hogy azért nem pótolja teljesen az embert.

Főkép: Facebook

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta