Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Lefeküdne velem, de én még várnék…

Lefeküdne velem, de én még várnék…

Megmenthető a kapcsolat?

Az ágyat rózsaszirmok díszítették, a földön illatos gyertyák égtek. Mikor Ádám bevezette Kincsőt a szobába, és a szokottnál szorosabban fonta karját a lány dereka köré, nem volt kérdés, mi lesz a következő lépés – az amerikai filmekben.

– Ne haragudj, de nem érzem jól magam – tolta el magától a lány.

Egy hét múlva újra megismétlődött a jelenet: rózsaszirmok, gyertyák, ölelés – Kincső pedig ekképp reagált:

– Most túl fáradt vagyok, drágám.

A harmadik héten piros betűs napokról panaszkodott, a negyediken elpusztult kiskutyáját siratta. Ádám nem adta fel, az ötödiken ugyanúgy felkészült (valójában el sem rakta a romantikus kellékeket). Az égen csillagok ragyogtak, a fűben tücskök zenekara játszott. Amikor Kincső benyitott, Ádám mohón szorította magához.

– Nincs kifogás, nem menekülsz – csókolt a nyakába, barátnője viszont azt sem tudta, hogy szabaduljon.

– Nem lehet, nem lehet! – bontakozott ki öleléséből. – Hisz nem látod, hogy süt a szemembe a Hold?

Sok párkapcsolatban okoz problémát, hogy a lány még várna az első együttléttel, a fiú viszont egy percig sem halogatna – s hogy elérje célját, szakítással fenyegeti párját. Aki rövid tépelődés után végül belemegy a dologba – vajon megérte?

Princess-Aurora-and-Prince-Philip-disney-couples-6171556-400-300

Tiszta vizet a pohárba

Mielőtt bármit is mondanál barátodnak vagy barátnődnek, előbb magadban tisztázd: mi az oka döntésednek? Fiatalnak érzed magad? Megvárnád a házasságot? Korábban szerzett rossz tapasztalatok rémítenek el?  Nem tartod szerelmedet a legmegfelelőbb partnernek? Annyira, hogy a legkevésbé sem kívánod őt, és undorral tölt el már az is, ha hozzád ér? Bármelyik állítás is igaz rád, senki sem erőltetheti rád, hogy olyat tegyél, amit nem akarsz.

Ha magadnak is bevallottad, mi tart vissza, nem halogathatsz tovább – be kell avatnod  kétségeidbe párodat is. Az örökös hazudozás („Megjött.” „Most nagyon fáradtnak érzem magam.)”, amit Kincső is bevetett, nem vezet sehova – a másik csak egyre erőszakosabban fogja követelni az együtt töltött éjszakát, megharagszik, vagy pedig gyanút fog, és lódításaid miatt faképnél hagy. Légy őszinte – elvégre ő a szerelmed, akinek bármit elmondhatsz. Ha viszontszeret, meg fog érteni, és nem követelőzik tovább, hanem kivárja, hogy azt mondd kérésére: igen. És nem fog elhagyni sem. Aki mégis hátat fordít, jobb is, ha megy: csak szexre használt volna, hogy aztán ahogy a gyűrött óvszert, úgy dobjon el.

uiujh

Fiatal még az éjszaka

Egy kamaszfiúval, akinek csak a szex körül forognak a gondolatai, nehéz megértetni, hogy még éretlennek gondolod magad, és a tökéletes pillanatra vársz, ami viszont lehet, évek múlva érkezik el – mondjuk a házasságkötés után. Ez egyáltalán nem szégyellnivaló, inkább tisztelni lehet érte azt, aki ennyire becsüli magát, és egyetlen embert akar megajándékozni ártatlanságával. Ma erre egy tinédzser a szemét mereszti: létezik ilyen? Hogyne, s bár kevesen vannak, a számok senkit ne tévesszenek meg. Az igazság akkor is igazság, ha csak egy ember képviseli, sőt, akkor is, ha senki sem – mondta Morus Tamás.

Persze nem biztos, hogy te is a nászéjszakáig halogatnád, csupán pár hónapig, hogy jobban megismerd azt, akivel jársz. Dátumot viszont ne tűzz ki ez esetben („Három hónap múlva engedek”), mert az emberi lélek nem határidőkhöz kötött. Véleményed nem biztos, hogy addigra megváltozna, párod pedig becsapott félként nyalogatná sebeit.

tumblr_lwpxugRAkD1r6jevxo1_500

„Ne!”

Előfordulhat az is – például azoknál a lányoknál, akiket korábban szakítással fenyegetve  rábeszéltek – , hogy negatív élmények törnek elő benned. Valaki fájdalmat okozott, és rettegsz, hogy ezt más is megteszi veled. Érdemes szexuálpszichológussal beszélned, aki segíthet feloldani szorongásaidat. Az, hogy valaki erőszakoskodott veled, szerencsére még nem jelenti, hogy ez megismétlődik. Jobb félni, való igaz, de ha bezárult szirmú rózsaként tüskékkel véded magad sem leszel boldogabb. Szerelmed – és ismételten be kell ékelnem: ha tényleg szeret – remélhetőleg még gyengédebb lesz az ő egyetlenével, ha tudja, miket éltél át.

„Hozzám ne érj!”

Rápillantasz, és arcát fürkészve azon gondolkodsz: mit keresek én mellette? Nem tartod vonzónak, de járni kezdtél vele, mert olyan rendes… Az ilyen kapcsolatok nem tartanak sokáig. Előbb-utóbb úgyis elcsavarja valaki más a fejed, ráadásul félig-meddig be is csapod a másikat. Ez esetben nem is érdemes azon gondolkozni, mit mondj neki, ha az ágya felé mutatna – szakítani kell mihamarabb.

Aurora_phillip

A hatodik héten – miután Ádám csúnyán kinevette újabb hazugsága miatt – Kincső végre bevallotta, amit félt kimondani korábban.

– Nem akarom, mert még várnék vele. Hogy mennyi időt, hány hetet vagy hónapot, nem tudom. Csak azt, hogy én szeretlek, s te is imádsz engem. Két test, egy lélek, Jin és Jang, Rómeó és Júlia, – mondd csak, élvezni tudnád, ami nekem fáj?

Most ne
Mit tennél, ha szerelmed várni akarna az első együttalvással?

Szöveg: Fekete Fanni

Fotók: Weheartit

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share