Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Legalább olyan magasak a pótfelvételi ponthatárai, mint az általános felvételié

Legalább olyan magasak a pótfelvételi ponthatárai, mint az általános felvételié

Korábban írtunk arról, kik jelentkezhetnek a pótfelvételire, hány képzésekre lehet jelentkezni, hol található a lista, és kiknek ajánlott. Tegnap délután nyilvánosságra hozták a sokak által várt pótfelvételi ponthatárokat, amik nem hogy alacsonyabbak, hanem ugyanolyan magasak, vagy még magasabbak lettek az általános felvételi eljárásban keretében kihirdetett ponthatároknál.

A pótfelvételiben egy szakra és egy intézménybe lehetett jelentkezni, és jellemzően önköltséges képzésekből lehetett választani. Az eljárásban alapképzésre 4453, felsőoktatási szakképzésre 1049, osztatlan képzésre 469, mesterképzésre pedig 450 hallgatót vettek fel.

9299-en jelentkeztek a felsőoktatásba, közülük 6421-en kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

A legkedveltebb szakok a felvettek száma alapján: gazdálkodási és menedzsment, jogász, kereskedelem és marketing, gyógypedagógia, pénzügy- és számvitel.

A legnépszerűbb intézmény a Debreceni Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem volt.

Itt találjátok a pótfelvételi ponthatárokat!

A most megállapított ponthatárok legalább olyan magasak, mint a július 24-én meghatározottak. Ha többen, illetve jobb felkészültségűek jelentkeztek egy képzésre, mint az általános eljárásban, akkor előfordulhat, hogy a pótfelvételi ponthatára meghaladja az általános eljárásét.

Az Oktatási Hivatal a jelentkezőket a döntésről sms-ben értesíti. A besorolási döntés az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető; erről az OH minden jelentkezőt e-mailben is tájékoztat. A felvett jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tájékoztatót felsőoktatási intézményüktől kapják majd meg.

Forrás: MTI, Felvi, Oktatási Hivatal

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share