Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / A legfontosabb szemöldök-szabályok

A legfontosabb szemöldök-szabályok

A kozmetikusok és profi sminkesek szerint a szemöldök kiemelt szerepet játszik egy arcforma kialakításánál. Éppen ezért nagyon fontos, hogyan szedjük, ápoljuk és festjük azt.

Biztos te is megfigyelted már, hogy az arcod karakterét erősen meghatározza a szemöldököd formája, vastagsága, színe. Ha nem vagy biztos benne, hogy megfelelően tudod magadnak formázni és festeni, akkor kérj meg valakit, hogy legyen a segítségedre, vagy menj el kozmetikushoz. Ha viszont egymagad szeretnél megküzdeni a feladattal, akkor fogadj el tőlünk pár jó tanácsot!

Nem a divat, hanem Te döntesz!

A szemöldök divat legalább olyan gyorsan változik, mint a ruhadivat. A gond csak az, hogyha bevásárolsz egy divatos tűzpiros magassarkút, ám később beismered, hogy nem áll jól, akkor leveszed és legrosszabb esetben eladod. Ezt a szemöldököddel nem tudod megtenni, szóval a saját ízlésed és józan paraszti eszed után menj, ne a mindenkori trend után. Itt van például a vastagság kérdése. Most éppen a föltűnően vastag szemöldök a divat, de ez csak azoknak a lányoknak állnak jól, akiknek kifejezetten szögletes arcuk van.

Tudtad?

Ovális archoz a lágyan ívelt szemöldök előnyös.

Hosszúkás archoz egyenesebb ívű szemöldök mutat jól, mert az arc így rövidebbnek tűnik.

Kerek archoz a magasan ívelt szemöldökforma az előnyös, mert így az arc hosszabbnak tűnik.

Szögletes archoz a vastagabb, íveltebb szemöldök az, ami kiegyensúlyozza a területet.

Szív alakú archoz a lágyan ívelt forma az előnyös.

Gyémánt formájú archoz a hajlított ívű szemöldök az, ami lágyítja a vonásokat.

 

Mértani pontosságok

Azt, hogy mettől meddig tartson a szemöldököd, könnyen ki tudod jelölni. Fogj egy szemceruzát és az egyik végét tedd az orrod tövéhez.  Az ábrán látható módon jelöld be a kezdetét és végét az ívnek, és csak a közte levő részeket satírozd!

images

Ceruza, por és kefe

Ha tartósan szeretnéd festeni a szemöldöködet, érdemes kozmetikussal megcsináltatnod azt. Ez, ugyanúgy, mint a hajfestés, akár hetekig, hónapokig is fönt maradhat. Természetesen vannak házi praktikák is, amik olcsóak ugyan, de könnyen mázos lehetsz ott is, ahol nem szeretnél. Úgyhogy azt javasoljuk, hogy magadon inkább a nem tartós festéseket használd, amit több sminktermékkel is elvégezhetsz. Rendelkezésedre áll a por, a ceruza, a kefe és a viasz, illetve ezeket kombinálhatod is. Legtermészetesebb és legtartósabb hatást talán a finoman a ceruzával besatírozott és porral kiemelt szemöldökkel érhetsz el.

A színt úgy érdemes megválasztanod, hogy egyforma legyen a hajtöveddel. ha extrém színű a hajad, amilyen a szemöldököd nem lehet (például vörös vagy fehérbe hajló szőke) akkor is próbáld meg az ennek megfelelő színt és a barna keverékét fölvinni.

A lényeg természetesen itt is az, hogy legyen természetes és a személyiségedhez illő, mint maga a smink is.

 

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share