Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / A legjobb barátom bevallotta, hogy meleg

A legjobb barátom bevallotta, hogy meleg

Egy olvasónk a saját történetét osztotta meg velünk. Nagyon tetszett nekünk a hozzáállása, így arra gondoltuk, jó, ha ti is elolvassátok. Sokan tanulhatnának tőle. 

Nemrég felhívott az egyik legjobb fiú barátom. Azt mondta, hogy találkozni akar velem a kedvenc kávézónkban, mondani akar nekem valamit. Beszélgetni kezdtünk, de ő hamar a lényegre tért. Amit mondott, arra egyáltalán nem számítottam.

Ugyanis bevallotta nekem, hogy hosszú ideje a fiúkhoz vonzódik. Először nem tudtam rá mit mondani. Természetesen nem amiatt, mert akármilyen problémám is lenne ezzel. Sőt, igazándiból jobban belegondolva valahol mindig is tudtam, hogy az. Nem volt sose barátnője, pedig nagyon helyes srác. És ugyan azokat a sorozatokat szerette, mint én.

Mondjuk nem járt rózsaszín pólóban sosem, és nem hallottam egyszer sem tőle csajos dumát. Nem szeret jobban vásárolni, mint én, nincs otthon a divatban. Nem úgy néz ki, mint ahogy a filmekben beállítanak egy tipikus meleg srácot. Ő egy teljesen átlagos srác. Csak éppen a fiúkat szereti.

Meglepődtem, de nem rökönyödtem meg ezen. Mert attól ő még ugyanaz a srác maradt számomra, akivel hetente párszor együtt kávézunk, elmegyünk moziba és néha bulizni is. Nem lett ettől cseppet sem más a szememben. Sőt, igazándiból örültem, hogy önmaga mer előttem lenni, ahelyett, hogy össze-vissza hazudozik arról, hogy miért nem jön be neki senki az osztályból.

Tudom, hogy mások talán kiközösítenék ezért. Sokak szemében teljesen megváltozna ettől az egy mondattól a véleményük. Nem vagyok süket, hallottam, hogy mit mondanak a melegekről a fiúk az osztályban. Pedig ettől nem lesz valaki más. Ettől még ugyanúgy lehet valaki kedves és aranyos vagy éppen bunkó. Ettől az egy információtól nem változik meg senki.

Egyszer hallottam az egyik ismerősömtől egy olyan sztorit, ahol a srác sokáig titkolta, hogy a fiúkhoz vonzódik, majd két sör után félreérthető megjegyzést tett egy pletykás embernek. Az az ember aztán mindenkinek elújságolta a hírt, nem volt arra tekintettel, hogy ehhez nem volna joga. A srác szülei is megtudták, mire pszichológushoz akarták küldeni, hogy változzon meg.

Ezt nem akartam a barátomnak. Nem akartam, hogy akárki gonosz dolgokat mondjon róla, ne adj isten a szülei teljesen kiakadjanak. Mert sajnos ez egy ilyen világ. Én elfogadom őt, nem érdekel, hogy most éppen fiúval vagy lánnyal jár. Nem azért a legjobb barátom. Hanem mert jó ember. A többi pedig nem érdekel.

Írta: Gila Dóra

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share