Amikor az ember már a harmadik szundit is kinyomta és kénytelen kibújni az ágyból, kevés dolog tudja jobban felkészíteni a napra, mint egy kiadós reggeli. A rohanás miatt persze erre nem mindig jut elég idő. És itt jön képbe a SZENDVICS. Nem is gondolnánk, mennyi különleges megoldás van már, ha emellett a reggeli mellett döntünk. Itt az ideje elfelejteni a klasszikusnak számító májkrémes, vagy sonkás-sajtos szendvicset, lássunk néhány izgalmasabb megoldást.
Ham and eggs
Vagyis sült sonka, tojással. Ezt azért elég sokan szeretjük, de szendvicsben tálalva, igazi energiabomba. Kevés olajon megpirítjuk a sonkát, ráütjük a tojást, majd tetszőlegesen fűszerezzük. Az igazi ínyencek mindenképpen reszeljenek sajtot is a tetejére. És a lényeg: miután elkészült mehet is bele a friss (vagy pirított) ciabattába vagy zsömlébe. Első osztályú finomság.
Tonhalas szendvics
Ha szereted a tonhalat, és nincs sok időd a szendvics elkészítésére, akkor ezt neked találták ki. Fogj egy bagettet, vagy bármilyen pékárut, vágd ketté, és az egyik felét kend meg tetszőleges mértékű majonézzel. Amire még természetesen szükséged lesz az a konzerv tonhal, lehetőleg olyan, amit növényi olajban tettek el. Ezt halmozd rá a majonézes rétegre, szintén attól függően, mennyire szeretnél intenzív ízélményt. És erre mindenképpen kerüljön lilahagyma, paradicsom, illetve rukkola (vagy bármilyen más zöldsaláta). Na igen, ha suliba készülsz, a hagyma azért elhagyható, de ha estére újítanád be ezt a szendvicset, érdemes azt is tenni bele.
Avokádós szendvics
Ha szereted az egészséges és húsmentes megoldásokat, akkor talán ő lesz a te szendvicsed. Az avokádókrém elkészítése gyerekjáték. Válasszunk érett avokádót, vágjuk félbe és távolítsuk el a magját, kanalazzuk ki a héjából és pürésítsük egy villa segítségével. Adjunk hozzá sót, borsot, hagymát és lime-ot, a végén pedig friss, apróra szelt paradicsomot. Kész is maga a szósz, amit másnéven guacamoleként emlegetnek, ez egy különleges mexikói (azték eredetű) mártogatós, amit ma már, világszerte mindenhol előszeretettel fogyasztanak. Ha megkened avokádókrémmel a bagettet, nincs más dolgod, mint hozzáadni némi sajtot, és kész is vagy. Ha kis csavart vinnél a történetbe elárulom, hogy az avokádó és a tonhal nagyon jól működnek együtt, és ha maradnál a húsmentes verziónál, azt is feldobhatod például mangóval.
Édes szendvics
Néha muszáj bűnözni, és egyértelmű, hogy olykor elcsábulsz…mondjuk egy szép kerek üveg mogyorókrém láttán. Na, a következő szendvicstippet pontosan ezekre az esetekre ajánlom. Vágj két szelet kalácsot, kend meg mogyorókrémmel, helyezz rá banánkarikákat, fordítsd egymásba a szeleteket és süsd meg szendvicssütőben. Lehet, hogy kalóriabomba, de isteni finom. Ha nem annyira pártolod a nutellát, a mogyoróvajat (ami földmogyoróból készül) viszont annál inkább, próbálkozz azzal bátran. Ez esetben én a szilvát ajánlom mellé.
Szerző: Kacsó Csenge Réka
Foto: pinterest