Legjobb történetközpontú játékok

Rovat

Megosztás

Az elmúlt években egy újfajta megközelítés alakult ki a gamer világban. Megjelentek azok a játékok, amiknek az erőssége a történetükben áll. Tulajdonképpen beszélhetünk egy interaktív könyvről vagy filmről, hiszen olyan erős történettel rendelkeznek, amik bárhol megállnák a helyüket.

the-story

Már évek óta van egyfajta játékos társadalmi igény a minőségi játékokra. Ennek pedig az az oka, hogy nem mindenki elégszik meg egy hentelős játékkal. Szeretjük az igényességet. A játékosok öregszenek, ami nem azt jelenti, hogy felhagynak a játékokkal, egyszerűen csak másfajta igényük lesz. Mást keresnek egy történetben. De mondhatni, hogy a történetet keresik inkább. Ezért jöttek létre azok a játékok, amik történetközpontúak. A legfontosabb és legerősebb pontjuk az maga a történet.

 

Life is strange

Life Is Strange™_20150202020852

A megjelenése nagy szenzáció volt, igazi csemegének számított, amire rengetegen csaptak le. Egy középiskolás lány bőrébe bújhatunk, és átélhetjük a középiskola nehézségeit. De azért nem ennyire egyszerű a történet. Komoly drámák zajlanak, ami az iskolán is túlmutat. Különleges képességgel rendelkezünk, ami felettébb hasznos, ha meg akarunk oldani rejtélyes dolgokat.

 

Beyond: Two Souls

hamarosan-kiderul-hogy-mikor-jon-a-ps4es-heavy-rain-es-beyond-two-souls_1

Kicsit hasonló a Life is strange-hez. Felfogása egyezik ugyan, de merőben eltérő. Döntéseinken alapul, hogy merre is haladhatunk tovább. A Sony fejlesztette ki, ugyanis történetközpontú játékok terén profinak számítanak. Itt is jelen vannak bizonyos misztikus elemek, amit nagyon komoly drámával kötnek össze. Átélhetjük a főszereplő belső lelki világát és percekig gondolkodhatunk egy-egy döntésen, mert olyan egyszerű a választás. Következményekkel jár, hogy mit választunk, mert később ezeknek a döntéseknek nagy szerepük lesz.

 

Heavy Rain

heavyrain_5

Szintén egy interaktív játék, amit a Sony készített. Különleges atmoszférája van, ami erős noir hatással párosul. Egy sorozatgyilkost kell megtalálni, aki origamikat hagy minden tett helyszínén. A tét nagy, ugyanis egy kisfiút kell megmentenünk a gyilkostól és az idő kevés. Szintén nagy szerepe lesz a döntéseinknek a történet alakulásában.

 

Until Dawn

02

Ez egy interaktív horror, így inkább az erősebb idegrendszerűeknek ajánlott. Egyedi látványvilágával, valamint atmoszférikus környezetével végig fenntartja a figyelmet, valamint egyfajta borzongásban is tart. Egy fiatalokból álló csapat egy rejtélyes és elhagyatott házba kerül, majd egyre bonyolultabbá válik a helyzet. A látványvilága elképesztő. Igényesen megformázott környezet, valamint igazi szereplők által eljátszott karakterek jellemzik.

 

Legjobb történetközpontú játékok
Szoktál játszani?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,661RajongóLike
179,599KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta