Ezt nézed:  / Környezetvédelem / A legnépszerűbb háziállatok!

A legnépszerűbb háziállatok!

Az állatok otthon is körül vesznek minket. Sokfajta állatot lehet otthon tartani, így egy változatos körülményt teremthetünk nemcsak magunknak, hanem állataink részére is. Íme a legnépszerűbbek:

 

Kutya

A legnépszerűbb háziállat az egész világon. Több ezer éve alatt számtalan fajtája létezik a kicsiktől egészen a nagyokig. Barátságos az emberrel és alapvetően hűséges. Sokat kell vele foglalkozni, de meghálálja a törődést. A házőrzéstől az életmentésig szinte mindenhol társa az embernek. Nem véletlen, hogy olyan népszerű állat, hiszen valahol nem csupán állatként, hanem családtagként bánnak vele.

 

Macska

A kutya után a második legnépszerűbb állat. Sokan tartják a szobában is és magában is tökéletesen elvan. Szintén igényli azért a törődést, de azt is szereti, ha önállóan jöhet-mehet ahová csak akar. Szokták mondani, hogy a macskák öntörvényűek és azt csinálják, amit ők szeretnének. Mindenesetre gyönyörűek és megfelelő neveléssel remek társak.

 

Hal

Leginkább szobák, vagy irodák díszeiként használják az akváriumokat. Sok otthonban megtalálhatóak. Rendszeres takarítást, valamint karban tartást igényelnek. A különböző egyedeknek más-más igényeik vannak és gondosan kell velük bánni. Tény, hogy egy karban tartott akvárium igazi ékköve lehet a szobának.

 

Teknős

Szintén nagyon kedveltek. Tartások nem túl bonyolult és nem is költséges. Szintén jól elvannak magukban egész nap. Néha kicsit ki lehet venni őket. Ilyenkor szeretik felfedezi a környezetet. De a nap legnagyobb részében inkább csak sütkéreznek és úszkálnak. Elég sokáig élnek, így hosszú időre szól a barátság.

 

Görény

Kisállatként tartják. Igényes állat és sokat kell vele foglalkozni. Nagy felelősség van a tartók vállán, hiszen rendszeres mozgást igényelnek, valamint különleges és változatos étrendet. Cserébe viszont a gazdi sose unatkozik mellettük. Nagyon szeret játszani és szereti az embereket, de elsőnek kézhez kell szoktatni, mert az elején még szeretnek harapdálni.

A legnépszerűbb háziállatok!
Van háziállatod?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share