Mit vegyek fel az érettségire?

Rovat

Megosztás

Az egy dolog, hogy megtanultál mindent, lerágtad az összes körmöd az izgulástól és elpakoltál tíz darab kék tollat a táskádba. A hűtőben a nagy víz, amit viszel, a csoki a táskádban. Szinte minden rendben, mikor beugrik az egyszerű, ámde fontos kérdés: mit vegyek fel az érettségire?

Ez is nyilván a szóbeliknél stresszesebb, hiszen ott az osztályoz, aki ott ül veled szemben. Az emeltnél talán még inkább fontos jó benyomást tenni, hiszen a tanárok nem ismernek személyesen. Ráadásul az itthoni rendszer elvárja, hogy a jeles alkalmat eleganciával tiszteld meg. Persze lehet jobb lenne, ha lehetne szegény diák (és a tanárok is, persze) kényelmes cuccban, mint például a német érettségizők. De nem így van, ezért el kell kezdeni gondolkodni: legyek elegáns, de ne túlöltözött és ne kihívó.

Szerintem a legfontosabb az a fajta jó megjelenés, ami alatt voltaképpen kellemes összhatást értünk. Ebben talán az a legnehezebb, hogy kulcsa pont az, hogy semmi sem túl feltűnő. Legyen rajtad egy kevés smink, hogy ne látsszanak a bőrhibák, de ne annyi, mint ahogy a pénteki buliba mennél. A hajad legyen tiszta és ápolt. Ne felejtsd el, a tanár, akinek felelni fogsz, ott fog ülni majd veled szemben és téged néz. Hadd ne kelljen korpadarabkákra fókuszálnia a tétel értékelése közben; ez neked is jobb. És vonatkozik a fiúkra is!

A ruhád legyen elegáns, de diszkrét. A fekete-fehér továbbra is elvárt, így legalább színekről nem kell döntened. Persze ha kiegészítőként egy színes kendőt vagy nyakláncot felveszel, kevésbé lesz merev az összhatás, és talán mosolyt csal a régóta csak pepitát látott arcokra. Lányok tehát, fehér blúz, szoknyával vagy csinos nadrággal. Ha alul nagyon csini vagy, felülre akár vehetsz topot, vagy ha az inged irtó elegáns, mehet alá a leggings. De a fekete farmer fehér póló nem elég, az fix. Ne rontsd el egy sportcipővel sem a látványt, a részletek fontosak! Fiúk, fehér ing mindenképpen! Az öltöny irtó cuki, és magabiztossá tesz, de működhet a zakó fekete farmerral is. És nálatok is: cipő, cipő, cipő! És a zoknit se rontsd el egy szürkével például.

Persze minden esetben helyettesítheti a feketét a sötétszürke vagy sötétkék, de akkor figyelj, legyen az egész öltözéked összhangban! A sok szabály után pedig az a legfontosabb, hogy bár nehéz komfortosan felöltözni az elegáns és általában nyári melegre eső érettségire, a lehetőségekhez mérten próbáld meg úgy megoldani, hogy jól érezd magad abban, ami rajtad van, hiszen ez a te nagy napod!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta