Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Legyen a tiéd az osztály legszebb DIY ékszere!

Legyen a tiéd az osztály legszebb DIY ékszere!

Ne gondold, hogy a szerszámok csak a fiúk játékai lehetnek, nekünk, lányoknak is a hasznunkra válhatnak – például egy jó DIY projektnél. Persze, tudjuk, nem minden olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, de ezekkel a nyakláncokkal nem lőhetsz mellé. Próbáld ki őket, hogy a te ékszereid legyenek az osztály legegyedibb darabjai!

A DIY mozgalom mára egekig érő magasságokat ért el, a maga győzelmeivel és bukásaival. Nem egy „tried it – failed it” videó és képsorozat robbantotta már fel az internetet, de mindezek ellenére akadnak igazi gyöngyszemek is a tutorialok között. Sajnos, el kell fogadnunk, hogy sem varrónők, sem mestercukrászok nem leszünk egyik percről a másikra, azonban van, amit igenis érdemes kipróbálni.

A The Lovely Drawer bloggere pár hozzávalóval és néhány egyszerű lépéssel, akár dizájner darabnak is mondható, mutatós nyakláncot alkotott magának. A lépéseit pedig megörökítette, így te is megtudhatod, miben rejlik az elkészítés folyamata.

Amire szükséged lesz (amelyek mindegyike beszerezhető a hobbi és gyöngyboltokban): bőr vagy filc anyag, szerelőkarika, strasszok és szegecsek minden mennyiségben, a neked leginkább tetsző formában, sniccer, erős ragasztó, lánc, kapocs, fogó és egy övlyukasztó.

necklace post 3

Miután kivágtad a megfelelő formát, készítsd el a lyukat az alap két oldalán, ide jön majd a lánc. Ragaszd fel a strasszokat és a szegecseket, ahogy neked tetszik, majd a méretre vágott láncot is illeszd a helyére a kapcsokkal együtt. Teri minden lépést részletesen leír az oldalán.

necklace post 5

necklace post 2

Ha az első változatot macerásnak gondoltad, akkor a Hello Giggles blog Marisájának nyaklánca már kedvedre való lehet. Egyszerű és nagyszerű.

IMG_7910-422x480

Íme, a hozzávalók: lánc, kapocs, szerelőkarika, szerelőpálca, fogó, valamint tetszőleges gyöngyök két méretben.

HelloGiggles-TBG-Supplies

Miután összeszerelted az alapot, már csak a szerelőpálcára előzetesen felfűzött gyöngyöket kell a helyére illesztened, és voilá! Ennyi az egész.

IMG_7912

Ha inkább csak profik által tervezett ékszereket nézegetnél, akkor nézd  meg Eszti összefoglalóját a leghíresebb és legtehetségesebb magyar ékszertervezőkről!

DIY ékszerek
Szerinted menők a DIY cuccok?

Fotók: wolfandlace.com, thelovelydrawer.com, hellogiggles.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share