Lehangoló a helyzet, de bírjuk ki, vészeljük át – Interjú Már megint Kittyvel

Rovat

Megosztás

Budai Kitty, akit mindenki csak Már megint Kitty néven ismer, az egyik legnépszerűbb fiatal youtuber, aki a koronavírus idején is igyekszik a maga laza és humoros stílusában egy kis könnyedséget és mosolyt csempészni a négy fal közé.

Kitty elmesélte, hogyan éli meg a távoktatást, miként kapcsolódik ki a művészet által, és azt is elárulta, miért nem csinál videót a járványról. Vele beszélgettünk!

Mit gondolsz a jelenlegi helyzetről, amely a koronavírus nyomán kialakult?

Nem hittem volna, hogy idáig eljut a helyzet és ilyen szigorú karantént kell majd “kibírni”, ami valljuk be, azért kihívás a megszokott mindennapi tevékenységeink mellett. Csak remélni tudom, hogy a most még hevesen zajló események után lecsendesül a helyzet és visszatérhetünk azokba a napokba, amiket mi is megszoktunk már.

Téged személyesen hogyan érint a kialakult helyzet?

Nem nagyon hagyom el a házat, ha nem muszáj (amit tudok tanácsolni mindenkinek) és próbálom magam lefoglalni a benti tevékenységekkel. Kicsit depresszíven hat rám a karantén és elég lehangoló tud lenni, de most a legfontosabb, hogy ezt kibírva átvészeljük a helyzetet és a dolgok jó oldalára koncentráljunk, még ha nehéz is.

Ugye egyetemista vagy – ráadásul, ha jól tudom, művészeti képzésre jársz – tehát téged is érint az online tanulás. Nálatok hogyan néz ki az új oktatási rend?

Egy online alkalmazáson keresztül tartjuk az óráinkat, ami meglepetésemre nagyon is működőképes, kivéve ha olyan gyakorlati órát nézünk, ahol elengedhetetlen lenne a való életben történő gyakorlás és tanulás (pl.: féléves feladatok/installációk elkészítése, programozás). Mindenesetre nekem tetszik így is ez a megoldás, már csak a kényelem és egyszerűség végett is.

Úgy láttam, a csatornádon nem érintetted még a koronavírus témát. Tervezel esetleg ezzel kapcsolatosan videót?

Nagyon sok helyen látom ezt a témát (ami nyilván nem meglepő, hisz nagyon fontos), viszont nem szerettem volna, hogy a nézőimnek minden portálon ezzel kelljen szembesülniük. Valamint jómagam sem szerettem volna még a csatornámon is ezzel foglalkozni, sokkal inkább megfeledkezni róla egy pillanatra ebben a nagy kavarodásban, és élvezni kicsit a pillanatot a videóimon keresztül, még ha ilyen rosszak is most a körülmények.

A videóid – még ha nem is magáról a járványról és az ahhoz kapcsolódó egyéb jelenségekről szólnak – szerinted jelenthetnek egyféle kapaszkodót azoknak, akiket a koronavírus miatt kialakult helyzet negatívan érint?

Remélem, hogy így van, hisz nem nehéz ilyen elzárkózott napokban magába fordulnia az embernek, mikor nem mehet sehova menni, és nem nagyon csinálhat semmit a benti tevékenységeken kívül. Próbálok minél több tartalmat gyártani, hogy magamat is lekössem, és az éppen arra megforduló illető pár percét is kitöltsem egy kis nevetéssel.

 

A legtöbb tartalmadat otthon készíted. Ezek szerint a videós hobbidat nem befolyásolja a jelenleg kialakult helyzet. Vagy mégis?

Hogy őszinte legyek, nem vagyok túlságosan extrovertált személy. Már-már semennyire. Az itthoni dolgaimmal érzem magam a legjobban és nem nagyon vágyom más közegre, ahol videózhatnék (persze a komfortzónámból, ha kell már csak erővel is kimozdulok, ha úgy van), szóval én videózás terén teljesen megvagyok a kialakult helyzet ellenére is, és gond nélkül tudok tartalmat gyártani, hisz legfőbb elfoglaltságom mégiscsak a festés és egyéb alkotási formák.

Van esetleg valami jó tanácsod a Középsuli olvasóinak?

Használjátok ki szerintem, hogy ilyen “kényelmesen” tanulhattok és emellett próbáljatok meg minél több dolgot csinálni a házon belül, ami leköt titeket. Tudom ajánlani a videózást vagy a festést, amivel rengeteg stresszt le tudtok adni, és minden olyan dolgot, amivel ki tudjátok magatokat fejezni, nekem nagyon sokat segít. Vigyázattok magatokra!

 

Ezt olvastátok már? Alkalmazkodjunk az új helyzethez! – Interjú Togyela Dominikkal

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta