Lehet egy anya a lánya legjobb barátnője?

Rovat

Megosztás

Minden lány álma, hogy legyen egy legjobb barátnője, akivel minden pletyit megoszthat, akivel megértik egymást, tudnak együtt hülyéskedni, eljárni shoppingolni. Ha ezt a szerepet átveszi az anya, nem is kíván az ember magának barátot. Ha egy hullámhosszon vagytok, mindent megtudtok beszélni, elnevetgéltek, őszinték vagytok egymáshoz, és nem csak azt mondjátok egymásnak, amit hallani szeretnétek, hanem az igazat. Ilyenkor biztos lehetsz benne, hogy anyukád a legjobb barátnőd. 

Jogosan merül fel mindenkiben a kérdés, hogy egy anya tud-e anyaként viselkedni, ha barátnőként tekint a lányára, és fordítva. Több szempontból is megközelíthetjük a dolgot. Van, aki úgy tekint az anyukájára legjobb barátnőként, mint aki eljár vele bulizni, piálni, míg másnak érzelmileg nyújt anyukája támaszt. Meghallgattunk néhány véleményt.

7-erdekesseg-az-anyak-napi-megemlekezesekrol_57a6c920663a268b204ecbf57bebe2a5

Ildi, 19

Nekem fiatal anyukám van, így hamar közös nevezőre jutottunk, beszéljünk bármiről is: pasik, munka, suli, stb. Úgy vagyok vele, hogy Ő számomra a tökéletes barátnő, és nincs szükségem még egyre, hisz van, hogy rá sincs mindig időm. De amennyi szabadidőm van, azt megpróbálom vele tölteni, hogy elmélyítsük még jobban a kapcsolatunkat.

Karolina, 28

Én nagyon jó kapcsolatban vagyok anyukámmal, de ő nem a barátnőm, hanem az édesanyám. Én ezt különválasztom.

Judit, 42

Anya és barátnő is vagyok a felnőtt lányomnak. Tudni kell, mikor kell anyaként viselkedni, és azt is, mikor legyek jó barátnő. Anya – így szólít. Olyan jó ezt hallani. Vannak barátnői, barátai, de különbséget tud tenni ők és én közöttem. Tisztelettudó, és én is az vagyok vele szemben. Igaz, én szültem az én vérem, de a kölcsönös tisztelet mindkettőnkben jelen van a másikkal szemben. Tudok bocsánatot kérni én is, és ő is.

Brigi, 16

Anyukám a “legjobb barátnőm”, de persze nem olyan értelemben, hogy együtt bulizunk, iszunk stb… Ő az a személy, akivel mindig mindent megbeszélek, akinek elmondom az igazat, akinek sírok, ha valami bánt. Sajnos nekem sosem volt igazi barátnőm. Egyszer bíztam meg egy emberben, de ő is hátba támadott. Anyu az egyetlen, akivel mindig mindent őszintén megbeszélhetek.

Janka, 39

Én nagyon jóba vagyok a lányommal, de egy anyának nem az a dolga, hogy legjobb barátnő legyen. Annak egy vele egykorú lánynak kell lenni szerintem, mert vannak dolgok, amiket anyával mégsem lehet úgy megbeszélni, ahogy azt a csajok szokták.

Dr. Kunsági Andrea szakpszichológus véleménye az anya-lánya barátságokról:

“A barátság és a barátnői kapcsolatok a hasonlóságon túl gyakran a kiegészítő tulajdonságokon keresztül egymás megerősítéséről is szólnak, egymás megoldásaiból, meglátásaiból is tanulhatunk. A jó anya-gyerek kapcsolat két felnőtt ember között rendkívül támogató lehet, és kölcsönösen is az, mégsem mosnám össze a barátnői kapcsolattal. A barátságok gyakran bizonyos élethelyzetben való közösségre, közös érdeklődésre, közös szórakozásra, tanulásra alapulnak, és válnak időnként nagyon mély bizalmi, érzelmi kapcsolattá, míg az anya-gyerek kapcsolat egy nagyon erős, generációkon átívelő kapcsolódást jelent, amiben az evolúciós szempontok is szerepet játszhatnak a lelki tényezőkön, a hosszú évek alatt kialakult erős érzelmi kötődésen túl.”

80eea9c6d423fcfc06d4223486431f35

forrás: http://www.nlcafe.hu/csalad/20120524/edesanyam-a-legjobb-baratnom/

 

Egy anya lehet legjobb barátnője a lányának?
Te szeretnéd, hogy az anyukád a legjobb barátnőd legyen?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta