Lehet egyszerre két embert szeretni?

Rovat

Megosztás

Szerelmet könnyű érezni egy ember iránt, na de mi van akkor, ha betoppan még valaki, aki szintén megdobogtatja a szívünket? Lehetséges egyáltalán, hogy két különböző fiút vagy lányt ugyanolyan mértékkel szeressünk?

Gyakori eset, amikor több ember is tetszik egyszerre, minddel szívesen ismerkednénk. De vonatkozik ez a szerelemre is? Néhányan megosztották velünk személyes tapasztalataikat.

Vanda, 19 éves
Hónapok óta voltam párkapcsolatban, ami nem működött valami jól, de még szerettem a fiút. Egyik nap azonban megismertem valakit, akivel azt tudtam csinálni, amit a barátommal nem: sokat beszélgetni, közös programokat csinálni, nevetni. Egymásba szerettünk, de ahelyett, hogy boldog lettem volna, gyötört a bűntudat és a döntésképtelenség, hogy most mitévő legyek. Végül egy hosszas gondolkodás után úgy határoztam, szakítok a párommal. Életem legjobb döntése volt, azóta is nagy a szerelem a másikkal. A régihez csak kötődtem a sok emlék miatt, ezért én úgy gondolom, nem lehet két embert egyszerre szeretni, legalábbis nem ugyanúgy.

Emília, 20 éves
Halálosan szerelmes voltam valakibe, aki nem tudta viszonozni az érzéseimet. Azt hittem, soha nem találok olyan srácot, akivel ez kölcsönös, de nem is akartam. Amikor egyetemre kerültem, megismertem a csoporttársamat. Egyre jobban alakult a dolog, de én még a múlton kattogtam, nem tudtam magam átadni a jelennek. Összejöttünk, de kb. két hónap után éreztem iránta szerelmet. Akkor viszont a régi fiú már nem számított. Ez egy váltás volt, nem egyszerre szerettem a kettőt.

Patrik, 22 éves
Egy pár évig csak szórakoztam a nőkkel, nem kerestem komoly kapcsolatot. Tavaly viszont egy nap alatt két lányt is megismertem. Mindkettő lenyűgözött, gyönyörűek voltak és okosak, el tudtam képzelni őket feleségeimnek. Sokat beszélgettem mindkettővel, egyre jobban tetszettek nekem. Randiztam is velük, de ezek után úgy éreztem tisztességesnek, ha választok. Gondolkoztam, mérlegeltem, nem tudtam dönteni. Végül egyikkel sem lett semmi, mindketten találtak pasit, én túl sokáig várattam őket. Azt nem mondom, hogy szerelmes voltam beléjük, de a szimpátia egyforma volt irántuk. Szerintem, ha nem jöttek volna össze valakivel, még mindig gondolkoznék.

Ha úgy érzed, két embert szeretsz egyszerre, próbáld megérteni magad. Miért vagy szerelmes az egyikbe és miért a másikba? Ezek után dönts megfontoltan.

Írta: Czár Fruzsina

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,884RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta