Lehet a legjobb barátom egy fiú?

Rovat

Megosztás

Létezik fiú és lány között barátság? Sőt, lehet a legjobb barátom egy fiú? A válasz igen, ám nem adják olyan olcsón a fiú-lány barátságot. Bizony, nagyon sok munka van ezzel a fajta kapcsolattal. 

Nekem a legjobb barátom egy fiú. Igen, egy fiú, akivel sosem volt köztünk semmi és nem is meleg. Furcsa, ugye? Pedig az, hogy az ellenkező nemhez tartozik, az nem azt jelenti, hogy rögtön egymásra kell, hogy induljunk vagy titokban mindkettőnknek szerelmesnek kell lennie a másikba.

Nem, ez nem egy  óriási friendzone. Ez egy ugyanolyan barátság, mint ami két fiú vagy két lány között van. Persze azért ehhez is kellett egy csomó idő, nem rögtön alakult úgy az egész, ahogy alakult. Volt idő, mikor féltem attól, hogy valamelyikünk többet fog érezni. Főleg, hogy a környezetben mindenki ezt próbálta belénk magyarázni.

A szüleink, a barátaink, ismerőseink… „Ti most akkor együtt vagytok?”, „Jaj, igazán összejöhetnétek”, „Olyan cukik lennétek” – és ez csak néhány azon mondatok közül, amit végighallgattunk. Valamiért benne van az az emberekben, hogy ha egy fiú és egy lány jóban van, az egyenes út ahhoz, hogy testileg is vonzódjanak egymáshoz és rögtön halál szerelmesek legyenek. Ami nem igaz.

Ezekkel a véleményekkel bizony meg kellett küzdeni. Azzal is, hogy akárhová mentünk, mindenütt úgy néztek ránk, mintha egy pár lennénk. Ami elég sokáig zavart, aztán túltettem rajta magam, mert a legjobb barátomról van szó, akire bármikor és bármilyen helyzetben számíthatok. Akit felhívhatok az éjszaka közepén azzal, hogy „Figyelj, baj van” és ő meghallgat. És ez a dolog kölcsönös.

Szóval bátran legyen fiú barátod. Addig, ameddig egyikőtök sem érez semmit a másik iránt. Mert ha az megtörténik, és te nem érzel úgy iránta, akkor jobb elengedni, mint hogy szenvedjen. Vagy te szenvedj.

Te mit gondolsz? Létezik fiú és lány között barátság?

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta