Lehetséges-e egy harmadik világháború?

Rovat

Megosztás

A háború valószínűsége mindig ott lebeg a fejünk felett. Nem tudjuk, hogy ki, nem tudjuk, hogy mikor, vagy hogy miért robbanthatja ki, de bármikor kitörhet egy konfliktus. Az indokok a legkülönfélébbek lehetnek, ahogy a felek is. És hogy a végén ki kihez csatlakozik, azt sem lehet tudni. De lehetséges-e egy harmadik világháború?

maxresdefault

Világháborúról akkor beszélhetünk, ha több nemzet is hadban áll egymás ellen. Vannak bizonyos oldalak és szemszögek, valamint érdekek, de többnyire két ellentétes nézetből alakul ki. A többi már megy a maga útján. Mások is csatlakoznak, mert egyazon az állásponton vannak, vagy csak hasznot szeretnének húzni belőle, de gyorsan kialakulhat egy egész bolygóra kiterjedő konfliktus.

6563896_418d2d493f57198078ca881a758be098_wm

Ha megnézzük az elmúlt két világháborút, le lehet vonni a következtetést, hogy szélsebesen fel tudják forgatni mindenki életét. Néhány év alatt olyan komoly károkat lehet tenni, amik évtizedekkel később is hatással vannak ránk. Milliók veszthetik el életüket, nem kizárólag csatákban, hanem inkább a következményeiben; éhezés, fertőzések miatt.

Approaching_Omaha

Több, mint 70 év telt el a második világháború befejezése óta. Mennyi az esélye egy lehetséges harmadiknak?

Ugyan ma is folynak harcok, és vannak olyan érdekeltségek, akiknek célja egy harmadik világháború, azonban a mai világ inkább béke párti. Senki nem akarja tönkretenni azt, amit felépített, és a békés megoldások felé hajlanak. Nem véletlenül jöttek létre a különböző szövetségek. Egyik kiváló példája ennek maga az Európai Unió.

World-War-3

A konfliktusok keresése helyett inkább a békés együttélésen van a hangsúly. Az elmúlt háborúk borzalmaira még sokan emlékeznek, valamint rengeteg képi- és videóanyag maradt fenn. Senki nem szeretné ezeket újra átélni.

peace-03Egy lehetséges harmadik világháborúra azonban mindig van esély, aminek valószínűsége sosem lesz nulla. Viszont szövetségeink és kapcsolataink inkább a felé hajlanak, hogy együtt építsük jobbá ezt a világot.

 

Lehetséges-e egy harmadik világháború?
Mennyire tartod valószínűnek, hogy lesz harmadik világháborút?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,232RajongóLike
178,206KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta