Lehetsz szerelmes valakibe, akivel még soha nem találkoztál?

Rovat

Megosztás

Már a képei látványától is lepkék vannak a pocidban, alig várod, hogy a neve jelenjen meg a kijelzőn – ez vajon szerelem?

Tegyük fel, hogy a profil, akivel beszélgetsz, valódi és az illető az, akinek kiadja magát, nem pedig egy megszállott pasas, aki hamis személyiségeket gyárt.

Forrás:giphy

Először is le kell fixálnunk, hogy volt-e dolgod a való életben beteljesült szerelemmel.

1. Ha nem volt…

akkor még hajlamos vagy hinni a mesékben, beleélni magad valamibe, álmodozni. Ez az érzés valódiként hathat számodra. Ha még eddig nem volt senki, akihez ilyen közel kerültél volna, úgy érezheted, beleszerettél. Képzeljük el őt úgy, mint egy függőséget okozó szert – amit te adagolsz folyamatosan – az agyadnak. Mert valóban ez történik. Te okozol saját magadban egy kötődést iránta, amit nem ő épít fel. Saját benyomásaid szűrőjén jön át, amit az illető ír. Gyakran előfordul, hogy tetszésed szerint értelmezed, amit olvasol, pedig lehet, hogy ő valójában nem úgy gondolta. Ha mégis, akkor is tudnod kell, hogy olyan, mintha egy romantikus regényt olvasnál. Úgy tűnik, hajlamos vagy a fantáziálásra. Ezek pedig sokszor többet mutatnak, mint ami a valóság.

Forrás:abstractwallpaper

2. Ha már rendelkezel tapasztalattal, de mégis ragaszkodni kezdtél hozzá…

Úgy érzed, ő az, akire vártál, és milyen szerencsés vagy, hogy megismerhetted így, online. Oszlassunk egy kicsit a rózsaszín ködön. Minden ember társas lény, te pedig magányosan tengetted mindennapjaidat. Ilyenkor az ember kicsit hajlamosabb érzelmileg gyenge lenni, jobban nyit a többi ember felé. Keres valakit, akit elképzelhet maga mellett. Magányosan annak is örülünk online, akinek a való életben lehet, hogy nem osztottunk volna lapot. De jókor volt jó helyen, így esélye lett közelebb kerülni hozzánk.

Forrás:giphy

Te természetesen egy rózsaszín lufiban vagy, és örülsz hogy végre van valaki, akivel megoszthatod érzéseidet, gondolataidat. Ez egyfajta teljesség érzést kelt benned – így arra következtetsz, hogy talán beleszerettél. Kötődni kezdesz hozzá, és várod, hogy elmondhasd neki, mi is történt veled aznap. Azonban ez sem sokban különbözik az előző pontban felsoroltaktól. Talán kicsit hajlamos vagy a romantikus elképzelésekre, talán ő is, azonban online nem tudod megítélni, hogy élőben lesz-e köztetek a varázs, avagy sem.

Forrás:giphy

Előfordul, hogy az a levegőizzás, ami online volt köztetek, a valóságban egyáltalán nem lesz meg! Hiába látod a képeit, esetleg Facetime-on beszéltek, az összkép mégsem lesz ugyanaz.
A fizikai kontaktus nagy szerepet játszik abban, hogy képes legyél valakibe beleszeretni – és itt nem arra gondolok, hogy szexuális módon szelektáljuk a megfelelő egyedeket,

Forrás:giphy

hanem arra, hogy legalább egy csók elcsattan a szerelemért. Ha óvatosan megérinti a kezed vagy átölel. Ez az érzés online leírhatatlan, átadhatatlan. Bár életünk szerelmét nem külseje alapján választjuk ki egy online felületen, mégis – ha a külseje nem fog meg, képtelen leszel szerelmes lenni. Nem beszélve arról, mennyit számít az első benyomás: az illata, a hangja, a gesztusai… Felépíthetitek saját kis világotokat, de a valódi, beteljesült szerelem, nem online szövődik. Ott csupán megalapozhatod előzetes gondolataidat vele szemben.

Lehetsz szerelmes valakibe, akivel még soha nem találkoztál?
Veled előfordult már, hogy ezen gondolkodtál?

Borítókép:huffingtonpost

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta