Az internet legijesztőbb legendái – Csak erős idegzetűeknek! – 18+

Rovat

Megosztás

A modern korban máshogy keletkeznek a legendák, mint korábban. Az internetnek köszönhetően ráadásul nagyon gyorsan szárnyra kaphat egy-egy történet. Ilyenek az úgynevezett creepypasták. A copy-paste-ből (másolás-beillesztés) kissé átalakított elnevezés az olyan ijesztő történetekre használják, melyek az internetes folklór részeként jöttek létre. A cikket csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Talán a legnépszerűbb mind közül Slender Man, aki akkor lett ismert a médiában, mikor két 12 éves amerikai lány több késszúrással megsebesített egy harmadikat – állítólag azért, hogy Slender Man kedvében járjanak. A magas, öltönyös, arctalan férfit állítólag csak a gyerekek és a kamerák látják, célja nem is az, hogy konkrétan fizikailag bántalmazza áldozatait, hanem hogy az őrületbe kergesse őket.

The_slender_man_by_lolhoracio12d49yepy
The Slender Man

 

A média által kevésbé ismert, de a creepypastákat olvasó és kreáló közösség egyik legnépszerűbb alakja Jack. Rengeteg különböző sztori van róla, sőt saját eredettörténete is van, de talán a legközismertebb a Nevető Jack. E szerint egy anya először nem aggódja túl, hogy fiának képzeletbeli barátja van, akit Jacknek hívnak. Az események sora és a téboly végül oda vezet, hogy Jack miatt megöli saját fiát- írja a Globoport.hu.

enhanced-16307-1452204913-1
Laughing Jack

 

1972-ben egy különös lény jelent meg egy kórházban. Bár emberi mozgással és tapintással rendelkezett, az arca egy manökené volt, amelyen semmilyen arckifejezés nem jelent meg, innen kapta nevét: The Expressionless. Véráztatta ruhájában érkezett, az orvosok pedig rögtön megpróbálták ellátni, de a kórházban senki sem tudott néhány másodpercnél tovább ránézni. Mikor el akarták altatni egy beavatkozás miatt, megtámadta az orvosokat és mindenkit megölt.

enhanced-18215-1452187498-11 (1)
The Expressionless

 

Ilyen és ehhez hasonló történetek találhatóak például a Creepypasta Wiki oldalán, persze mindegyik angolul. A legkülönbözőbb legendák és történetek az internet sajátos világából jöttek létre és az olyan médiaszereplésekkel, mint a Slender Man, szép lassan beívódnak a köztudatba. És még angolul is gyakorolhatsz!

Az internet legijesztőbb legendái
Te szereted a félelmetes történeteket?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta