Lezajlott a Home Made Asia Music Awards 2015

Rovat

Megosztás

Lezajlott Magyarország egyik legnagyobb K-pop eseménye Budapesten. A Home Made Asia Music Awards díjkiosztó gálaműsorában a magyar rajongók által megszavazott dél-koreai előadók lettek díjazva, ahol többek között Giorgio és Benji is megjelent.

DSCF0142

A Home Made Asia Magyarország egyik legnépszerűbb K-pop cover csapata, mely az ázsiai zenét népszerűsíti. A csapat az évek során nem csak egyre nagyobb lett, de egyre több rendezvényt, rajongói kezdeményezést indítottak. Számos egyéb siker közt Magyarország képviseletében jártak már Dél-Koreában, a K-pop World Festival in Gangwon világversenyén, megnyerték az idei K-pop World Festival budapesti középöntőjét, és az I. Országos K-pop Bajnokság győztese és közönségdíjasa is a csapat tagja.

DSCF0237

Mivel kis hazánkban egyre nagyobb szubkultúrát alkotnak a K-pop (koreai popzene) rajongók, így a csapat 2013 óta minden évben Music Awardsot tart, aminek során a magyar rajongók megszavazzák a különböző zenei kategóriák jelöltjeit és nyerteseit. Így számos dél-koreai sztár kap majd olyan díjat, mely elismerést a magyarok szavaznak meg. Ahogy a korábbi években, úgy idén is minden egyes díj eljut az előadókhoz Ázsiába, a rajongók személyes üzeneteivel együtt.

DSCF0192

2015. november 28-án a Koreai Kulturális Központ támogatásával rendezett Home Made Asia Music Awards (HMAMA) 2015 díjátadó gálaműsorán a HMA csapata mellett számos hazai cover csapat is bemutatkozott. Jelen volt a YongYoja, a B-team Projects, a Yehet, a Rule!, sőt Ausztriából is érkeztek Fülöp-szigeteki származású előadók, a Seoul Sisters például K-pop dalcsokorral készült.

 DSCF0201

A díjátadó vendégek fontos hazai Ázsiával foglalkozó szervezetek képviselői, illetve hazai előadók voltak. Az eredményeket a csapatok tagjai mellett a Koreai Kulturális Központ igazgatóhelyettese Kim Byungwook (a képen), a Mondo Magazin képviselője, a Sound Of Japan vezetője, Az Idolater egyik vezetője, A MondoCon képviselője, valamint a hazai előadók közül a megasztár Giorgio és a 2014-es X-faktor felfedezettje Benji ismertette.

DSCF0160

A fergeteges show-ban nem csak 2015 legjobb sztárjaira derült fény, de a megjelent közönség hihetetlen műsort láthatott a színpadon, hiszen a táncosok, énekesek látványos produkciókkal álltak színpadra. A műsor végére a rajongók olyan hangosan köszöntötték a fellépő csapatokat, és éltették a K-popot, mint bármelyik világhírű előadó koncertjén.

DSCF0163

A show különlegessége volt, hogy a Music Awardsra az egyik sztárcsapat videóüzenet küldött, amiben megköszönték a magyar rajongóknak a támogatást, sőt azt is elmondták, hogy szeretnének eljönni Magyarországra. A B1A4 ugyan idén nem lett jelölve mint csapat, de énekesük Sandeul a Legjobb Énekes Férfi Csapatban kategória egyik jelöltje volt. Nagyon boldog, hogy a magyarok között is vannak BANA-k és a csapat többi tagja is örül Sandeul sikerének.

 https://www.youtube.com/watch?v=nLVRfYLFeDM

A Home Made Asia alapcsapata mellett bemutatkozott az igen fiatalokból álló Next Generation csapata is, akik először léptek nagyközönség elé. A fellépő csapatok egyébként hosszú hónapokig keményen készültek arra, hogy a legkiválóbb teljesítményt nyújtsák a színpadon és megmutassák: mi az amit tanultnak a K-pop sztároktól, és milyen is az a világ, amit ők annyira szeretnek.

DSCF0246

A gálaesten több ismert koreográfiát is láthattak a nézők, mint például a BTS – Dope, GOT7 – Just Right, SISTAR – Shake it, SNSD – Lion heart vagy a Big Bang – Sober dalok. Az év dala pl. a BTS – I need you lett. A nyertesek listáját hamarosan a homemadeasia.hu oldalon lehet megtalálni.

„IMÁDTAM! Köszönet az egészért, remek hangulata volt a produkcióknak hála! ^^ Hatalmas respect, és még sok-sok HMAMA-t!- írta egy rajongó az esemény után a facebookon.

DSCF0206 DSCF0238

HMAMA 2015
Te szereted a K-popot?

(Fotók: Konkoly Thege György)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta