Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Minden rendben van veled ott lent? – Vedd elő a vonalzód!

Minden rendben van veled ott lent? – Vedd elő a vonalzód!

Nagyon könnyen el tudjuk dönteni, hogy kinek normális a mellbősége és kinek nem. Azt azonban, hogy ott lent minden rendben van-e velünk, nem egyszerű megállapítani. Több kutató foglalkozott már vele, hogy a női nemi szervet illetően mi számít átlagosnak és mi nem mindennapinak. Ezeket az eredményeket most mi is bemutatjuk, hogy te is megtudd állapítani, minden rendben van-e veled ott lent?

A Labia Minora

A titokzatos labia minora kifejezés a kisajkakat jelöli. McFadden kutatásából megállapította, hogy az átlagos kisajkak 2,1×0,4-0,6cm-esek. A tökéletesség megtestesítői pedig 1,9×0,3-0,7cm-esek. És, hogy milyen hosszúnak kell lennie? A bal oldali átlagosan 4cm-es pontosabba 1,2 és 7,5 cm között mozog. A jobb oldali pedig 3,8 cm átlagosan, ami 0,8-8,0 cm-t jelent. Természetesen ahány nő, annyi méret létezik. Nagyon fontos, hogy általában a két oldal mérete nem egyforma! Ez teljesen normális, nem kell megijedni! Egyetlen esetben kell cselekedni. Ha kényelmetlenül érzed magad, mert dörzsölődik. Mivel bizonyított, hogy a vagina kinézete befolyásolja a nők önbizalmát, ezért már akár szépészeti beavatkozásnak is alávethetik magukat az elégedetlenek.

mindenredbenvanottlent1.

A Labia Majora vagyis a nagyajkak

Anatómiailag adott, hogy a kisajkakat a nagyajkaid veszik körül. Átlagos hosszúságuk 8,1 cm (kb. akár egy körömlakk tubus). Bármilyen hihetetlen, de egy kimutatás alapján, ahogyan öregszünk a nagyajkaink folyamatosan zsugorodnak. Érdekes, nem?

mindenredbenvanottlent2.

A klitorisz

Ezt az érzékeny pontot úgy is elképzelhetjük, mint egy gombot, ami 0,2-től 2,5 cm lehet. Átlagosan 0,8cm. Hosszúságát tekintve átlagosan egy picivel kisebb, mint a farmered gombja. Érekesség, hogy kutatások bizonyítják, hogy a nagyobb klitorisz megsokszorozza az orgazmus esélyét az együttlét alatt.

mindenredbenvanottlent3.

A hüvelycsatorna

A hüvelycsatorna átlagos hossza 9,6 cm. A normális kategóriába esik a 6,5-12,5cm intervallumba eső. Ami a szélességed illeti, az erre vonatkozó legátfogóbb kutatást 1995-ben csinálták. Az átlagos értékek 2,1 és 3,5 közé estek. Hozzá kell tenni csak két nő volt szexuálisan aktív a 2,1 cm-es kategóriából és mindketten bevallották, hogy fájdalmat éreznek közösüléskor. Ha szex és a tampon felhelyezése közben sem érzel fájdalmat, akkor valószínűleg átlagosak a méreteid. Ha bármilyen kényelmetlenséget érzel, vagy nem vagy biztos benne, hogy minden rendben van odalent, tanácsos szakemberhez fordulni. Hidd el a te lelked is megnyugszik, ha kiderül nincs miért izgulnod.

mindenredbenvanottlent4.

Forrás: womenshealthmag.com 

Minden rendben van veled ott lent?
Érezted már úgy, hogy valami nincs rendben ott lent?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share