LNDA új albummal érkezik még idén

Rovat

Megosztás

A budapesti rockcsapat óriási lendülettel vetette bele magát az alkotásba, jelenleg már a második albumon dolgoznak, melynek megjelenését az év végére tervezik.

A Kaszás Melinda énekhangja és személyisége által meghatározott zenekar üde színfolt a magyar zenei palettán. Az együttes frontembere, saját elmondása szerint, kiskora óta énekel és színművészeti tanulmányokat is folytatott. Mint mesélte, egy komoly szerelmi csalódás hatására kezdte el zenekari szárnypróbálgatásait.

,,Azt éreztem, hogy az éneklés által tudom a legjobban kiadni magamból mindazt, ami bennem van. “

A zenekar további tagjai Barabás Tibor (dob), Fogas Ákos (gitár), Lakatos Bence (gitár), akikhez nemrég csatlakozott Gerdesits Máté (basszus) – a Quimby dobosa, Gerdesits Ferenc fia -, aki fiatal kora ellenére többek között már a Hiperkarma együttesben is bizonyította tehetségét.

A zenekar Hajótörött címen megjelent debütáló lemeze az indie-rock és pop-rock jegyeit ötvözi. A rajta szereplő zenéket jórészt korábbi hangmérnökük, Mazán Attila szerezte, a munkában részt vett Sturmann Pál (gitár) is.

A dalszövegeket az együttes tagjai közösen írják.

„Csakis abban az esetben vagyok hajlandó elénekelni egy dalt, ha azzal száz százalékban azonosulni tudok.

Ezért már az elejétől kezdve részt vettem a szövegírásban, a következő albumunkon pedig lesznek teljesen a saját szövegeimre épült dalok is” – árulta el az énekes.

A lemez kiváló zenei hangzása az új hangmérnök, a német Bernhard Hahn munkáját dicséri, aki olyan nemzetközi hírességekkel is dolgozott már együtt, mint a német Nena, vagy Kim Wilde, az itthoniak közül pedig a Kispál és a Borz, a Kiscsillag, a Heaven Street Seven és a Quimby. A felvételeket a Vastag Gábor által vezetett Sounday Stúdióban rögzítették.

Képek: sajtófotók

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta