A luxus és a kegyetlen emberek

Rovat

Megosztás

A megfizethetetlen luxus vonzza a fiatalokat, de érzékenyek az állatvédelem kérdéseire is. Sok kegyetlen ember él világszerte – mesélt a legdurvább sztorijaikról Szokol Martin, a népszerű Noizz főszerkesztője. A szakembert a fiatalok médiafogyasztási szokásairól kérdeztük.

1. Mi az, ami a leginkább érdekli a fiatal felnőtteket?

Fotó: RAS

Leginkább minden! Persze egyénenként vannak preferált dolgok. A lényeg, hogy megérintse a téma a saját világát! Vannak a virális tartalmak, amiket szeretnek és megosztanak a fiatal felnőttek is. Ide tartoznak az érdekességek, vicces dolgok, vagy a hírek is. Tapasztalatom szerint érdeklik őket a számukra releváns hírességekről szóló tartalmak, de szeretik a minőségi anyagokat a bulvárban is. Nem minden, apró celebre nyitottak. Gondolhatunk itt influencerekre, zenészekre vagy akár színészekre, műsorvezetőkre. A kulcs a minőség és a színvonal!

Fontos, a „mivel foglaljam el magam” témakör!

Jól működnek a filmes tartalmak, legyen az kritika, ajánló vagy akár egy új előzetes. Vannak alapvetően nagyon felkapott filmek, amik ebben a korcsoportban sokszorosan működnek, valamint olyan filmek vagy sorozatok, amik itt sokkal jobban működnek, mint máshol: például a különböző online streaming szolgáltatásokon nézhető filmek. Az úgymond online programokon kívül, pedig fontos számukra, hogy mitől pezseg a város, milyen szórakozási lehetőségek vannak, hova érdemes elmenni. Legyen ez akár egy fesztivál, egy piknik, valami új hely, ahova érdemes beülni, esetleg egy food truck show.

Domináns az úgymond „vágyak világa”!

Észrevehető, hogy a szinte megfizethetetlen luxus mennyire vonzza az olvasókat. Ez alapvetően minden médiatermékben ott van, de úgy tapasztalom, még magasabbra érdemes tenni a lécet. Ezt részben alátámasztja akár a Youtubeon futó töménytelen mennyiségű highlife vlog is. Ide köthetők akár a divat, a kiegészítők, okos eszközök, órák, autók.

2. Mennyiben más a magyar, európai, mint pl. az amerikai fiatal igénye netes olvasáskor?

Úgy gondolom, hogy ebben a tekintetben elég erős az átfedés. Vannak olyan tartalmak, mint pl. a fashion, ahol az amerikai irányvonal egy kicsit sportosabb/slamposabb, míg az európai inkább elegánsabb. De azért nagy általánosságban egy olyan tartalom, ami Amerikában tarol, az Európában vagy itthon is jól fog futni.

3. Mennyire követitek az aktuális nemzetközi trendeket?

A friss és releváns tartalom miatt elkerülhetetlen a trendkövetés. Folyamatosan figyeljük a legfrissebb irányzatokat, akár tartalmi téren, akár vizualitásban.

4. Mi volt a legdurvább sztori, amit feldolgoztatok?

Talán az állatvédelemmel kapcsolatos cikkeink a legrázósabbak, mert sok kegyetlen ember él világszerte.

5. Mi a kedvenc témád?

Nagyon szeretem a filmes témáinkat, azon belül is a Marvel univerzummal kapcsolatos anyagokat!

6. Kivel szeretnél a leginkább interjút készíteni?

Elon Musk lenne, a zseniális jövőképe miatt! Sokban hasonlít Vasember karakteréhez, milliárdos, feltaláló, és meghökkentő vállalkozásokat vitt sikerre! A Vasember 2-ben feltűnik, Tony Starknak prezentálja ötletét, önmagát alakítja! Vele beszélgetni hihetetlenül érdekes lenne.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta