Ezt nézed:  / Környezetvédelem / Ma van a Madarak és a Fák Napja!

Ma van a Madarak és a Fák Napja!

Május 10 a madarak és a fák hivatalos napja. Magyarországon e napon országszerte ünneplik a madarakat és a fákat, de nem csupán őket, hanem az egész természetet is.

A Madarak és Fák Napja 1906 óta ünnepnap hazánkban. Az ötlet magától Herman Ottótól hírneves ornitológustól  és természettudóstól származik, aki azt indítványozta, hogy “évente gy nap szenteltessék a madarak és fák számára”. A sokoldalú tudós nem csupán ezzel a gesztussal igyekezett a természet szépségére és védelmének fontosságára felhívni a figyelmet, de például azzal is, hogy megalapította a Magyar Ornitológiai Központot is.

Ezen a napon országszerte különböző programokat, családi napot, vetélkedőket tartanak és pályázatokat szerveznek, fákat ültetnek. Mindenki bővítheti az ismereteit, tesztelheti a tudását vagy egyszerűen csak jól érezheti magát. A természet ünnepe egy napra az egész országon eluralkodik, ami jó kiindulópont ahhoz, hogy az év többi napján se tévesszük szem elől, mennyire fontos az, hogy a minket körülvevő élőlényeket megbecsüljük, szeressük és védelmezzük.

black and white bird birds animals nature

Madarak és fák napja
Milyen gyakran jársz kirándulni?

Képek: agirlcalledlynsy, giphy

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share