Mágikus számok, születésnapos sztárok a balatonboglári jazzfesztiválon!

Rovat

Megosztás

A hazai jazz kiválóságai négy napon keresztül, 2-2 koncerttel ejtik ámulatba a közönséget – július 13-16. között Balatonbogláron olyan művészek játékát hallgathatjuk, mint Babos Gyula, Winand Gábor, Fekete – Kovács Kornél, Dés András, Borbély Mihály, Lukács Miklós vagy Kozma Orsi. Berki Tamás ez alkalommal a Sárik Péter Trióval ad koncertet. A fiatal generáció képviseletében a Barabás Lőrinc Quartet, a Hoff Marcell által vezetett Hoffbeat, és a D.A.S Trió lép fel.

A szervezők azzal a céllal vágtak bele 17 évvel ezelőtt a rendezvénysorozat megvalósításába, hogy nyáron, fesztivál keretek közepette csempésszék a nyaraló vendégek életébe ezt az igényes műfajt.

Berki Tamás meghatódva mesél az elmúlt 17 évről: “Valahogy úgy alakult, hogy a kezdetektől részt vettem a szervező „Helyiérték” Egyesület munkájában. Többször koncerteztem a “Jazz és a Bor Fesztiválján” és alkalmanként a Légrádi Antal Tehetségkutató Rockfesztiválon is zsűritag vagyok. Úgy mondanám, hogy hazajárok Balatonboglárra. Isteniek a borok, a hangulat remek, és az önkéntesekből álló stáb szívvel – lélekkel munkálkodik azon, hogy mind a fellépők, mind a közönség emlékezetes pillanatokat vigyen haza. Nem hagyhatom ki a sorból a város és a jazzélet legendás alakjátTücsit, akit mindenki csak Anyának szólít. A kedvencem, amikor Tücsi tapsot kér a csapattól, ilyenkor azt mondja, hogy “egy nagy tapsot, három, és” – és az asok-sok önkéntes egyszerre, és csak egyszer csapja össze a tenyerét. Ettől más, ettől az apróságtól is egyedi és megismételhetetlen a boglári jazz fesztivál. Öröm itt lenni.”

A négy nap alatt minden este 20 órától kezdődnek a programok. A mediterrán hangulatú művelődési ház udvarán esténként két jazz koncert és 4-6 borász várja a látogatókat.  A házban Kiss Attila András jazz-portéi emelik a rendezvény színvonalát, a családbarát fesztivál udvarán pedig játszósarokvárja a gyerekeket. 2010-ben a Magyar Fesztiválszövetség minősített fesztivál címmel jutalmazta a rendezvénysorozatot.

unnamed

Helyszín: Balatonboglár, művelődési ház (Árpád u. 17.) Kapunyitás minden nap 19.00. órakor.

pr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NKA_logo_2012

 

 

cstp-logo-web-small

 

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta