Már négy embernél mutatták ki a koronavírust hazánkban

Rovat

Megosztás

Diagnosztizálták a negyedik koronavírus-fertőzöttet, aki a már ugyancsak fertőzéssel diagnosztizált egyik iráni diák iráni barátnője. Ő is már a Szent László Kórházban van – írja a FrissMédia

A két fertőzött iráni diák közül az egyik a Szent István Egyetem hallgatója.  Az iskola tájékoztatót adott ki a koronavírussal kapcsolatos intézkedéseiről, mely szerint az egyetem időben megtette a kellő óvintézkedéseket, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiadott eljárásrenddel összhangban.

A fertőzött egyetemi hallgató doktori képzésben vesz részt Gödöllőn.

A doktorandusz a tanulmányi előmeneteléhez szükséges konferencián kívánt részt venni Teheránban 2020. február 23-24-én, a koronavírus ottani megjelenése (hivatalosan 2020. február 22-én jelentették be) miatt a rendezvény elmaradt, azonban a hallgató már 2020. február 20-án megkezdte az utazását. A doktorandusz 2020. február 28-án (pénteken) érkezett vissza Iránból, és az Egyetem által küldött tájékoztatókban foglaltaknak megfelelőn felkereste a Szent László Kórházat, jelezve, hogy fertőzött területről érkezett. Emellett a doktorandusz témavezetője is jelezte számára, hogy – összhangban az egyetemi intézkedésekkel – legalább 14 napig ne látogassa az intézményt, távolléte igazolt távollétnek minősül.

A doktorandusz visszaérkezését követően budapesti albérletében önkéntes karanténba vonult.

A Szent István Egyetem az eddigi intézkedéseit megszigorította: ismételt tájékoztatást küldött a munkatársak és a hallgatók részére a higiénés rendszabályok betartása és betartatása érdekében, és folyamatosan gondoskodik az ehhez szükséges eszközökről. Megkezdődött az egyetemi rendezvények és a külföldi konferencia részvételek felülvizsgálata is. Az Egyetem folyamatosan figyelemmel kíséri az Operatív Törzs közleményeit, az azokban foglaltaknak megfelelően jár el.

Főkép: Czeglédi Zsolt/MTI

További infót a koronavírusról ITT találsz.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta