Március végétől heti négyszer repülhetünk Stockholmba

Rovat

Megosztás

A skandináv SAS légitársaságnak hála március végétől minden héten, kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap repülhetünk a svéd fővárosba, Stockholmba.

A légi összeköttetés azonban nem lesz egész évben szakadatlan, március 29. és június 21., valamint augusztus 20. és október 24. között választhatjuk a légitársaság szolgáltatását, igazodva a főszezonokhoz. A kényelmes utazásról Boeing 737-esek gondoskodnak majd.

Niclas Trouvé
Niclas Trouvé

 

A légitársaság budapesti sajtótájékoztatóját Niclas Trouvé, Svédország magyarországi nagykövete fogadta a vendégeket, és abbéli reményét is kifejezte, az új járat tovább javítja a svéd és magyar gazdasági és turisztikai kapcsolatokat.

Stefan Hedelius, a SAS alelnöke és marketing menedzsere kiemelte, a járat elindítását a Magyarországon élő 3-4 ezer svéd lakos, és az itt is fellelhető 150 svéd cégen túl, a tavalyi évben regisztrált 17 ezer utas igazolja.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár beszédéből kiderült, Svédország Magyarország huszadik legnagyobb üzleti partnere. A Magyarországon működő svéd cégek összesen körülbelül 8 ezer embert foglalkoztatnak, de az új járat indítása talán újabb befektetőket is vonzhat.

Fotó: MTI.hu, wikipedia.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta