Marvel vagy DC?

Rovat

Megosztás

A szuperhősök világában folyamatosan megy a harc. Van egy örök konfliktus, ami úgy tűnik, sosem fog csillapodni. A két nagy képregénygyáros, a Marvel és a DC között állandóan megy a vita, ami a rajongókra is átragad.

8d84a801-309d-43a7-8464-4dcbffa4685b

Melyik a jobb? Kérdezik sokan. Természetesen mindenki a szívéhez közelebb állót mondja. Az utóbbi években hatalmas iparággá nőtte ki magát mindkét cég és folyamatosan jelennek meg a szuperhősös filmek is. Évente legalább kettővel találkozunk. Csemegézhetünk az elmúlt évek terméséből is, hiszen bőven van választék.

xEW7K1

Rövid jellemzésképpen felsorolnék pár szuperhőst, akik egyik, vagy másik tábort erősítik.

Marvel: Pókember, Amerika Kapitány, Vasember, Thor, X-Men…

marvel_character_group-crop

DC: Batman, Superman, Csodanő, Flash, Zöld Darázs…

DC-Universe-MARQUEE_5746289099cbe1.78748240

Történetükben kijelenthető, hogy a DC inkább komolyabb hangot üt meg, jellemző rá a sötét gondolkodásmód és a komor hangulat. Ezzel szemben a Marvel-t inkább a humorosság, eltökéltség jellemzi. Mindkét elgondolásmódnak megvannak a sajátosságai, és mindenki kedve szerint választhat. Legtöbben azonban nem azt nézzük, hogy melyik történet kinek a keze alatt készült, hanem hogy élvezetes legyen. Ez minden egyében felül áll. Azért szánunk rá időt, hogy remek élményekben legyen részünk.

Hazánkban tapasztalataim szerint inkább a Marvel nevet hallották többen, mert filmekben elöljárónak számítanak. A képregényeknek csekélyebb a közönsége, de egyre inkább fellendülőben van a világuk.

Marvel-vs-DC

Általuk a képregények újból népszerűek lettek és jobbnál jobb történetek jelennek meg manapság. Magyarul is elérhető már a legtöbb és elmerülhetünk kedvenc hőseink kalandjaiban. Filmek terén szintén sok újdonságra számíthatunk, ugyanis az elkövetkező 3 évben bőségesen kapunk képregényfilmet. Lesz miből csemegéznünk és az is biztos, hogy nem fogunk unatkozni.

 

Marvel vagy DC?
Melyiket szereted jobban?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta