Megéri osztálytárssal járni?

Rovat

Megosztás

A legtöbben egyből rávágják a fenti kérdésre, hogy nem, semmiképp. De mi van akkor, ha mégis olyan emberbe szeretünk bele, aki pár padsorral arrébb ül? Ezek a kérdések fordulnak meg ilyenkor a szerelmes fiúk és lányok fejében.

Mit szólnának hozzá a többiek?

Egy kapcsolat két emberre tartozik, de ebben az esetben a legtöbb ismerősötök (osztálytársak, évfolyamtársak, tanárok) is nap, mint nap látni fogják, hogyan alakultok. Viszont ebben az esetben sem szabad, hogy érdekeljen mások negatív véleménye, ugyanis semmi közük a ti szerelmetekhez. Idősebb korban már nem fognak beszólni érte. A tanárokkal kell kicsit vigyázni, ugyanis ők nem szívesen látják, hogy két diákjuk csókolózik, ezért ezt, ha lehet, az ő jelenlétükben mellőzzétek.

Nem fogom megunni?

A szüleidet is meguntad már? Azoknak a párok, akik együtt élnek is kényelmetlen egymás társasága? Ugye, hogy nem. Emberfüggő, van olyan, aki legszívesebben minden napját a barátjával/barátnőjével töltené, de olyan is létezik, hogy valakinek elég maximum heti két randi. Az utóbbinak nem ajánlom, hogy osztálytárssal kezdjen, hiszen a hétköznapokat biztos, hogy egy légtérben fogjátok tölteni.

aaa

 

Nem fogok többször beégni előtte?

Nem tanultál semmit irodalom órára, de a tanár téged szólít ki felelni. Te összevissza beszélsz, próbálsz kihozni belőle valamit, de nem sikerül. A tanár megkérdezi, mikor született a költő, te meg vagy 100 évet tévedsz. Ezt bizony nem tudod eltitkolni a párod elől, mert ő is végighallgatta. Tesi óra végére csak lihegni tudsz, nagyon leizzadtál, elkenődött a sminked, a kedvesed pedig kénytelen a legrosszabb formádban látni. Ilyenek előfordulhatnak, de ha igazán szeret, elfogad olyannak, amilyen vagy, akármennyire is nem foglalkoztál a tanulással, akárhogy is nézel ki.

Nem lesz kevesebb időm a barátaimra?

Ez csak tőled függ. Eldöntheted, hogy hányszor mész oda a párodhoz és hányszor lógsz a haverokkal. Alakítsátok ki, ahogy nektek megfelel. Az is egy megoldás lehet, hogy iskolában főleg a barátaitokkal foglalkoztok, de a hétvégéket meg csak egymással töltitek. Próbáljatok meg ne beleesni abba a hibába, hogy teljesen elhanyagoltok mindenkit. A barátok ott voltak már a kapcsolat előtt is és utána sem szűnnek meg.

bbb

Mi lesz, ha szakítunk?

Őszintén, amikor egymásba szerettünk a volt barátommal, aki egyben az osztálytársam is volt, meg se fordult a fejemben, hogy mi történik, ha még érettségi előtt szétválnak az útjaink. Éppen nagyon boldog voltam, nem akartam még csak gondolni se a szakításra. Erre az a megoldás, hogy jól ismerd meg azt a fiút vagy lányt, akivel kapcsolatot szeretnél, és csak akkor kezdjetek bele, ha mindketten úgy érzitek, hogy tartós lesz. Ha mégis kénytelenek vagytok egymás nélkül folytatni az életet, gondolj arra, hogy legalább nem szakad meg egyből a kapcsolat, hiszen a hirtelen elválást nehezebben dolgozzuk fel. Amikor csak tudsz, kerülj ki a látóköréből, a szüneteket ne a teremben töltsd. Ne terjessz róla rosszakat, egyszerűen csak próbálj úgy viselkedni vele, mint egy sima osztálytárssal. Lehet, hogy nehezebb lesz továbblépni, de akkor se érezd azt, hogy nem érte meg a kapcsolat.

Írta: Czár Fruzsina

 

 

Foto: http://www.capitalfm.co.ke, pinterest

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta