Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Megfelelési kényszer? Te is szenvedsz tőle?

Megfelelési kényszer? Te is szenvedsz tőle?

Megfelelési kényszer. Otthon, suliban, párkapcsolatban, mindenhol folyamatos nyomás van arra, hogy mindenkinek megfeleljünk. De miért?

Talán természetes, hogy vágyunk visszaigazolásra, hogy igen, jók vagyunk, büszkénk ránk, mi különlegesek vagyunk. De egy szinten ez már nem egészséges, ha minden helyzetben erre törekszünk és már a hangulatunk is folyamatosan rossz emiatt. Próbáld meg a következőket a fejedben tartani, hogy ne befolyásoljon ennyire a megfelelési kényszer.

1. Úgysem lehet mindenkinek megfelelni.

Valaki mindig lesz, aki nincs oda érted, aki nem ért egyet a döntéseiddel, stílusoddal. Ezeket el kell engedni, mert a legfontosabb az, hogy önmagadnak megfelelj!

Ezen kívül válassz egy-két embert, akik közel állnak hozzád, akiknek adsz a véleményére és fontosak neked. Ők legyenek azok, akiket meghallgatsz, akik ismernek téged.

2. Ne mérd magad idegenekhez!

A közösségi média egy filterezett valóságot, egy hamis életet mutat megkomponált képekkel, folyamatosan csodás mosollyal. Hidd el, mindenkinek vannak problémái, senki sem tökéletes! Ezért semmiképp se mérd magad különböző közösségi média celebekhez, akiknek az életéből csak azt látod, amit ők meg akarnak veled osztani. Ez pedig egy nagyon kis százaléka a valódi életüknek.

3. Inspiráció

A legfontosabb az, hogy találj valamilyen hobbit, amit szeretsz csinálni, amiben jól érzed magad, amiben jó vagy! Vedd körbe magad olyan emberekkel, akik motiválnak, akik inspirálnak, akik mellett eszedbe sem jutna méricskélni magad bárkihez is. Ez a te életed, senkinek nem kell megfelelned, ezt sose felejtsd el.

fotó: stresszdoki.hu

Megfelelési kényszer
Te is szenvedsz benne?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share