Megható barátság: rendszeresen visszatér öreg megmentőjéhez a pingvin

Rovat

Megosztás

Pingvinecske, sete-suta, rátévedt az olajfoltra, szennyes lett a tolla, a víz a sziklára mosta. Panaszosan sírt szegényke, arra ballagott brazil véne. Ölbe vette, megsajnálta, hazavitte kis házába.

Az Öreg néne őzikéje brazil változata 2011-ben kezdődött, annyi különbséggel, hogy a dél-amerikai meghitt barátság egy nyugdíjas kőműves és egy Magellán-pingvin között köttetett.

A most 71 éves Joao Pereira de Souza egy Rio de Janeiróhoz közeli faluban fedezte fel a köveken reménytelenül szenvedő madarat. Gondozásba vette, olajos tollait megtisztította, feltáplálta. Majd a már felgyógyult állatnak búcsút intett, és szabadon engedte. Arra számított, többé nem látja.

Nagy lett így a meglepetés, amikor pár hónappal később visszatért hozzá a pingvin, vagyis Dindim. Az elmúlt években már ötször ment vissza öreg barátjához és a lenti videóból jól látszik, milyen kedves az ő kapcsolatuk.

https://www.youtube.com/watch?v=fEFCz5Q7c0M

 

A TV Globo felvételén látszik, milyen gyengéden üdvözlik egymást. Az állat egyébként csak de Souzával ennyire bizalmas, a többi emberhez egész máshogy viszonyul. Az öreg férfi pedig gyermekeként szereti a madarat.

Dindim valójában az év nagy részét Brazíliában tölti, és csak a párzási időszakra hagyja hátra öreg barátját. A Magellán-pingvinek életmódja alapján feltételezik, hogy 5000 km-t tesz meg a két helyszín (feltételezhetően Argentína és Chile partjai) között – már ötször de Souza kedvéért.

 

Forrás: Globoport.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,875RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta