Megjelent a The Pontiac kétszámos kislemeze

Rovat

Megosztás

A zenekar még tavaly kezdett el új lemezén dolgozni, aminek munkálatait a pandémia keresztülhúzta. Azért, hogy ne kelljen kiadatlanul maradni a már elkészült felvételeknek, megszületett a Szél/Lebegés ötlete.

A blues alapoktól a dallamos rock irányába tartó The Pontiac zenekar 2017-ben indult. Ebben az évben jelentették meg első EP-jüket, a Morning Rain-t, melyet két évvel később az Are You Ready Now? nagylemez követett.

“Klasszikus pop-rock hangzás, amire csak annyit szoktunk mondani, hogy hú öcsém, ez annyira Amerika. Nem a Donald Trump-féle, agresszív, arrogáns, világ fölött álló, lesöpörlek, leköplek, megtömlek műanyag hamburgerrel Amerika, hanem az a kellemes, steaket evős, cowboykalapos Amerika, amit sokszor a country, a szabadság egyenértékű fogalmaként ismerünk” – így ír magáról a zenekar Facebookon.

2020. október 8-án jelent meg első magyar nyelvű daluk, a Csak Egyetlen Lámpa Ég, amit decemberben már egy kétdalos kislemez, a Szél/Lebegés megjelenése követett, bár nem éppen a terveik szerint.

,,Egészen pontosan ezt sem így terveztük, van még egy dal, amit klippel szerettünk volna kihozni, de pont a forgatások előtt jött be az esti kijárási tilalom, így ismét újra kellett gondolnunk, hogy mi legyen” – mondta Nagy Barnabás, a zenekar énekese.

Kép: open.spotify.com

Így mesélt a dalok hátteréről a zenekar frontembere:

,,Egy évvel ezelőtt kezdtem el olyan önálló dalokat írni, amelyek nem feltétlenül férnek/fértek bele a zenekari repertoárba. A Lebegés eredetileg Running In Circles néven, angol szöveggel született meg és került fel a SoundCloudomra. Egy próbán teljesen spontán megmutattam a srácoknak, akiknek annyira bejött, hogy elkezdtünk kicsit dolgozni vele, majd kapott egy magyar nyelvű szöveget is. A Szélt a tavaszi karantén alatt írtam otthon, Cegléden. A konyhában ücsörögtem, és egy videohíváson keresztül iszogattunk a barátokkal. Emlékszem, nagyon szép tavaszi nap volt, és könnyűnek éreztem magam – ahogy véget ért az online összejövetel, egyszerűen készen lett.”

A The Pontiac tagjai mindent beleadnak, rengeteget próbálnak és dalokat is írnak, bár voltak élő streamjeik, amiket nagyon is élveztek, az mégis távolabb áll tőlük.

,,Mi alapvetően koncertzenekar vagyunk, szóval az online térben nem mozgunk annyira otthonosan. Én személy szerint még tanulom ezt a fajta megközelítést, nem igazán érzem magaménak, hiányzik a közönség rettenetesen. A rezdülések, energiák, amik egy koncerten mámorítóak: ezek nélkül nagyon nehéz létezni, de igyekszünk helytállni” – fogalmazza meg érzéseit Nagy Barnabás.

Annyit lehet tudni, hogy a The Pontiac jelenleg egy nagylemezen dolgozik és, hogy az mikor lesz készen? Bízunk benne, hogy nemsokára, mert tavaszra ígérték.

Főkép: Facebook

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,719RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta