Ezt nézed:  / Suli / Megváltozott tévézési szokások

Megváltozott tévézési szokások

A tv-nek igencsak nagy hatása és ereje van. Ez leginkább az aranykorában volt igaz. Volt ugyanis pár évtized, amikor a tv töltötte be a fő médium szerepét. Mára azonban ez megváltozott és háttérbe szorult.

Délutáni program gyanánt rengeteg otthonban szokás volt, hogy munka után bekapcsolták a tv-t és nézték pár óráig. Az esték elengedhetetlen része volt. Az 50-es, 60-as években pedig igazi központi szerepe volt, ami egyfajta családegyesítőként is működött.

A laptopok, az internet, valamint az okostelefonok korában azonban ez háttérbe szorult. Egyes otthonokból pedig száműzték a televíziót. Egyszerűen már nincs rá szükség. Bármi, ami érdekes lehet, az megtalálható az interneten. Az elsődleges hírforrások szerepét a net vette át, ezzel lassú halálra ítélve a tv korszakát.

Nagyon úgy tűnik, hogy eltűnő félben van a tv. Nem maga az eszköz, hanem a műsor szolgáltatás. Az amúgy is telített piac nagyon beszűkült a szórakoztatás irányába, amit már egyre kevesebben néznek. Ezt leginkább a modern technológiára lehet fogni, valamint az újfajta eszközökre, amik az elmúlt 15-20 évben megjelentek.

Legtöbb esetben már csak időnként kapcsoljuk be, hogy megnézzünk egy számunkra érdekes műsort. Ez heti 2-3 órára korlátozódik egy bizonyos műsor erejéig. Persze ez betudható a gyenge műsorkínálatnak is. Sajnos nagyon elvétve találunk igazán érdekes műsort, ami nem egy kaptafára készült. Ezek legtöbbször a fizetős csatornákon mennek és nem ismétlik őket.

Nem csoda hát, hogy a televíziózás elvesztette az érdekességét. Sok helyen már csak háttérzajnak használják, mert éppen nincs jobb. A jövőben is arra lehet számítani, hogy egyre kevesebb szerep jut neki. Átalakulóban van valami mássá.

Megváltozott tévézési szokások
Hány órát tévézel hetente?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share