Megváltozott tévézési szokások

Rovat

Megosztás

A tv-nek igencsak nagy hatása és ereje van. Ez leginkább az aranykorában volt igaz. Volt ugyanis pár évtized, amikor a tv töltötte be a fő médium szerepét. Mára azonban ez megváltozott és háttérbe szorult.

Délutáni program gyanánt rengeteg otthonban szokás volt, hogy munka után bekapcsolták a tv-t és nézték pár óráig. Az esték elengedhetetlen része volt. Az 50-es, 60-as években pedig igazi központi szerepe volt, ami egyfajta családegyesítőként is működött.

A laptopok, az internet, valamint az okostelefonok korában azonban ez háttérbe szorult. Egyes otthonokból pedig száműzték a televíziót. Egyszerűen már nincs rá szükség. Bármi, ami érdekes lehet, az megtalálható az interneten. Az elsődleges hírforrások szerepét a net vette át, ezzel lassú halálra ítélve a tv korszakát.

Nagyon úgy tűnik, hogy eltűnő félben van a tv. Nem maga az eszköz, hanem a műsor szolgáltatás. Az amúgy is telített piac nagyon beszűkült a szórakoztatás irányába, amit már egyre kevesebben néznek. Ezt leginkább a modern technológiára lehet fogni, valamint az újfajta eszközökre, amik az elmúlt 15-20 évben megjelentek.

Legtöbb esetben már csak időnként kapcsoljuk be, hogy megnézzünk egy számunkra érdekes műsort. Ez heti 2-3 órára korlátozódik egy bizonyos műsor erejéig. Persze ez betudható a gyenge műsorkínálatnak is. Sajnos nagyon elvétve találunk igazán érdekes műsort, ami nem egy kaptafára készült. Ezek legtöbbször a fizetős csatornákon mennek és nem ismétlik őket.

Nem csoda hát, hogy a televíziózás elvesztette az érdekességét. Sok helyen már csak háttérzajnak használják, mert éppen nincs jobb. A jövőben is arra lehet számítani, hogy egyre kevesebb szerep jut neki. Átalakulóban van valami mássá.

Megváltozott tévézési szokások
Hány órát tévézel hetente?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta