Mely fiú- és lányneveket viselik a legtöbben?

Rovat

Megosztás

Egészen pontos adataink vannak arról, hogy pontosan hány csecsemőt kereszteltek egyes keresztnevekre. Tavaly történt ugyanis, hogy Dúró Dóra magyar országgyűlési képviselő írásbeli kérdést nyújtott be a magyar belügyminiszter, Dr. Pintér Sándor felé, hogy megtudakolja ezeket az adatokat. Most az ő válaszában közölt számokat fogjuk mi is bemutatni.

A legtöbben, fiúként a Bence nevet kapták tavalyelőtt például, 1689 baba szülei döntöttek e név mellett, 262 baba anyakönyvezésekor ütötték be a Bence nevet az adminisztrátorok. A második leggyakoribb név a Máté, a harmadik a Levente, a negyedik az Ádám, az ötödik pedig a Marcell.

A Bence egyébként az egész évtizedben a legnépszerűbb név volt eddig, de a 2000-es évek második felében azonban a Dávid volt a menő. A dokumentum az 1900-as évek adatait is tartalmazza, egészen 1955-től kezdődően tudhatjuk, hogy mikor melyik keresztnév volt a legnépszerűbb.

A ’60-as évek második felétől egészen a’80-as évek első feléig a legnépszerűbb utónév a László volt, az ötvenes években pedig az Istvánt preferálták a magyar szülők.

A lányoknál egészen változó, hogy éppen mi válik favorittá, két évvel ezelőtt a Hanna volt, az évtized korábbi részében az Anna, a 2000-es évek második felében a Vivien, a ’90-es évek második részében és a 2000-es évek első felében pedig az Alexandrát választották a legtöbbször mint gyermekük keresztnevét.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta