5 ok, amiért nem lennénk a tanárok helyében

Rovat

Megosztás

Elképzelted már, milyen lenne, ha te lennél a tanár? Íme, 5 ok, amiért tuti nem lennél a tanárok helyében!

1. Nem csak oktatást végez, pszichológusként is helyt kell állnia.

Ha besztéltek órán, nem dolgoztok, nem tanultok, vagy csak iskolán kívül rossz bandába keveredtek, a tanárnak segítően közbe kell lépnie. Megkérdez titeket, miért van ez, ti válaszoltok neki valamit – ami talán oda sem illik- és mint egy lelkes pszichomókus, ki kell találnia mindezek ellenére hogy tud tanítani, jó útra téríteni titeket.

Forrás:giphy

2. Legalább olyan türelemmel kell rendelkeznie, mint egy shaolin szerzetesnek.

Egy tanár sok negatívumot kap. Neki nem állhat furcsán a haja, nem véthet nyelvbotlást, különben ugratások áldozata lesz és az oktatás helyett a kabaré középpontjává válik. A diákok elfelejtik, hogy ők is csak emberek, és hogy valójában miért vannak itt. Mindezek ellenére a tanárnak meg kell őriznie türelmét, pedig már szíve szerint kiosztott volna egy-két istenes taslit, amivel visszarángatná a szemtelen tanulókat a földre.

Forrás:giphy

3. Mindenek felett a tanuló érdekét kell szem előtt tartania, akkor is, ha ütközik saját álláspontjával.

A lusta és szemtelen gyerek, aki megkéri a tanárt, hogy tartson neki korrepetálást. – Kész rémálom. A taníthatatlan, csupán szülők unszolására könyörgő diák további időt venne el az életedből.

Forrás:giphy

4. Ha a diákok lusták, és nem akarnak tanulni.

Akkor a tanár lehet akármennyire jó tanár, nem fog tudni tanítani. Hacsak nem folyamodik valamilyen cselhez, ami során a diákok nem veszik észre, hogy valójában tanulnak.

Forrás:giphy

5. Ha fegyelmezniük kell.

A legrosszabb dolog, amin egy tanárnak át kell esnie. Fel kell emelnie a hangját, kiabálnia kell. Ez nem csak lelkileg, de fizikálisan is megviseli őket. Ráadásul, ha fegyelmezniük kell, akkor már nem tudnak tanítani. Oda lesz a lelkesedésük, és úgy érzik, övéké a legrosszabb munka a világon.

Forrás:giphy

 
5 ok, amiért nem lennénk a tanárok helyében
Szerinted melyik lehet a legrosszabb?

Borítókép:audioboom.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,719RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta