Melyik európai ország fővárosa Budapest?

Rovat

Megosztás

„Budapest is the capital of what European country?” – hangzott el a kérdés 2007-ben egy amerikai vetélkedőben.

Habár a következő videó angol nyelven működik, kár lenne az idegen nyelv miatt bárkinek megkímélnie magát egy fojthatatlan nevetésrohamtól és egy hatalmas facepalmtól. Már a feltöltő által adott cím is nagyon megnyerő: „Lehet ENNYIRE buta?”.  Egy 25 ezer dollárt érő kérdést a következőképpen tettek fel a játékosnak: „Melyik európai ország fővárosa Budapest?” A sztori hétéves, de a mai napig nem merült teljesen feledésbe, bizonyítja ezt cikkem is.

Kellie Pickler, egy amerikai country-zenész, aki 2007-ben arra vállalkozott, hogy az „Are you smarter than a 5th grader?” című műsorban megmutassa, hogy benne valóban több tudás rejtőzködik, mint egy ötödikes diákban.

Egy harmadikos, Budapestre vonatkozó földrajzi kérdésben viszont majdnem elvérzett, de Nathan, az ő segítője, aki egyébként körülbelül hamarabb leírta a választ, minthogy a műsorvezető felolvasta volna a kérdést, sikeresen megmentette. A nő ezzel szemben többször végigmormolta a kérdést, majd néhány másodperc után, első reakcióként hangosan kezdett el gondolkozni a kérdésen, és hirtelenjében a következőt fogalmazta meg álláspontjaként: „Ez a legbutább kérdésem.”

Kellie-nek nem igazán volt fogalma arról, hogy Európa földrajzi értelemben véve földrész, nem pedig ország, valamint arról sem, hogy Magyarország mint ország egyáltalán létezik. A játékostól azt is megtudhattuk, hogy Mi, magyarok franciául beszélünk, habár ebben nem volt egészen biztos.

Magyarország tehát összességében ennyit kapott Kellie Picklertől 2007-ben: „Az egy ország?”

https://www.youtube.com/watch?v=0AloO2ajdnI&t

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta