Melyik tárgyból érdemes választottként érettségizni? – Középsulisok válaszolnak

Rovat

Megosztás

Vannak olyan kérdések, amik folyton foglalkoztatnak minket az érettségi kapcsán! Hiszen akár ősszel, akár tavasszal tervezzük a vizsgákat letenni, előre kell gondolnunk arra, hogy milyen tantárgyat választunk majd pluszként? Lehet ez egy szeretett tárgy (amiből jók vagyunk), és olyan is, ami a felvételihez kell majd.  

Sokfélék vagyunk. Ahány ember, annyiféle tantárgy iránt érdeklődünk, de most a Középsulisok elmondják, szerintük melyik tárgyból érdemes választottként érettségizni!

Dominika

Én választottként mindenféleképpen a testnevelést javasolnám. A tesi órák amúgy is mindig felpörgetik az embert szerintem, és ha valaki testnevelésből érettségizik, akkor egy biztos, hogy nagyon jó a kondíciója! Ráadásul, ha valaki tesi tanár akar lenni, vagy sportoló, esetleg ilyesfajta irányzatokkal rendelkező munkát szeretne, akkor ez elengedhetetlen hozzá.

Bende

Engem mindig is érdekelt a dráma, és ha nem lenne ilyen “speciális” tantárgy, akkor ezt javasolnám. Azonban, ha választanom kell, én biztosan földrajzból érettségiznék. Szerintem egy nagyon szerethető tantárgy. Nyilván van száraz része, amit én sem szeretek, de fontosnak tartom, hogy ismerjük környezetünket, bolygónkat.

Dominik

Én a kémiát tartom a legjobb választható tantárgynak. Bár piszok nehéz, de rendkívül érdekes. Sok olyan dolgot megtanulhat az ember, amit normál esetek között nem biztos, hogy meg tudna tanulni, és rengeteg izgalmas és szuper munkalehetőség felé kaput nyit. Az egyik legjobb, ami érdekel az nem más, mint a gyógyszerészet, amit a világ legsokoldalúbb munkájának tartok és amihez muszáj a kémia is.

Zsani

Hát én minden tantárgyat tudok javasolni, ami egy picit is érdekli az embert. De talán a biológiát mondanám, mert fontos az, hogy tudjuk, hogy milyen állatok élnek körülöttünk, valamint hogyan működünk mi, emberek.  Meg fontos az, hogy ne mondjunk butaságokat, és ahhoz jól jön a biológia.

Zsanit felmentették bioszból! Talán ezért van az, hogy Zsani azt a tantárgyat javasolja, amiből a leggyengébb.

Láttátok már a 138. részt?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,875RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta