Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Sulikezdéshez tippek, hogy az ismerkedés könnyebben menjen!

Sulikezdéshez tippek, hogy az ismerkedés könnyebben menjen!

Szeptember elsején elkezdődött a suli. Akár a már meglévő, akár új suliban kezded a tanévet, vagy talán kaptál egy új osztálytársat, esetleg máris megtetszett valaki, az ismerkedés praktikái jól jöhetnek! Olvass tovább, segítünk abban, hogy válhat egyszerűvé az ismerkedés!

Tippek, amik minden helyzetben bejönnek

1. Kérdezz! 

Az ismerkedés során az érdeklődésedet leginkább azzal tudod kifejezni, ha kérdéseket teszel fel a másiknak. Ez persze nem a faggatását jelenti, de minél szélesebb körben érdeklődsz arról, hogy ki is ő valójában, annál inkább érezni fogja, hogy fontos a számodra.

2. Keresd meg a közös pontot!

Ez lehet egy hobbi, háziállat, vagy a kedvenc sorozatod. Így már lesz egy közös pont az életetekben, amihez bátran visszanyúlhatsz, ha esetleg elakad a beszélgetés. A társad is jobban fog kedvelni, ha felismeri, hogy hasonló az érdeklődési területetek.

3. Figyelj!

Bár egyértelműnek tűnhet, hogy az ismerkedés során figyelj a másikra, ez nem mindenkinek sikerül. Udvariatlan dolog például a beszélgetés közepén előkapni a telefonod és pötyögni. Amikor beszélgettek, minden zavaró tényezőt próbálj kizárni, és csak a másikra figyelni, hidd el, értékelni fogja.

4. Keress tanulótársat!

Sokat tud segíteni az év során, ha találsz valakit, akivel támogatjátok egymást egy nehéz dolgozat előtt. Beszéljétek meg, hogy tanulótársak lesztek, biztatjátok egymást, és akár ki is kérdezhetitek egymástól az anyagot.

5. Találj egy új hobbit!

Legyen az egy új nyelv elsajátítása vagy valamelyik sport fortélyainak megtanulása, egy szakkörben új embereket ismerhetsz meg, és a közös pont pedig máris adott. Ezzel nemcsak a tudásodat és a képességeidet fejlesztheted, hanem új barátokra is szert tehetsz.

Ha új suliban kezded az évet

Ha idéntől új suliban kezded a tanévet, ne aggódj. Az ismerkedés, befogadás lassú folyamat, de te állj aktívan hozzá! Bátran keress magadnak padtársat, vagy ha beosztanak valaki mellé, akkor érdemes vele kezdeni az ismerkedést, hiszen egész évben egymás mellett lesztek.

Ha új osztálytársat kapsz

Egy új osztálytárs frissítést és megújulást hozhat az osztály életébe. Ahhoz, hogy jobban megismerd, kérdezd meg az előző osztályáról, a váltása okáról. Persze, ha nem szívesen beszél róla, akkor ne erőltesd, de a beszélgetés elindításához ez is jó alap lehet.

Ha máris megtetszett valaki

Ha olyan szerencsés vagy, hogy már a tanév elején megtetszett valaki, ne félj kezdeményezni. Bátran menj oda hozzá, és kérdezd meg, hogy van-e kedve suli után veled lógni. Menjetek el forró csokizni vagy fagyizni, próbáld minél jobban megismerni. Ha a személyes ismerkedés távol áll tőled, keresd meg valamelyik közösségi oldalon, és akár küldd el neki a kedvenc zenédet, és kérd ki a véleményét. Imponálni fog neki, hogy elmondhatja a meglátásait.

Mindenkinek kellemes sulikezdést kíván a Középsuli csapata!

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share