Mennyire fontos a divat?

Rovat

Megosztás

A nagykállói Korányos Frigyes Gimnáziumban nagyon produktív voltam, így a többi téma mellett a divatról is kikérdeztem a diákokat. Érdekelt, hogy a mai tizenévesek mennyire tartják fontosnak az öltözködést. A diákok nagyon kedvesek voltak, minden kérdésre készségesen válaszoltak. Olvassátok el, hogy miket 🙂

Mennyire fontos a divat?
Te mennyire tarod fontosnak a divatod?

DSC_3822

Petra(18) „Annyira nem követem a divatot. Nem állok órákat a tükör előtt reggel, általában farmert veszek fel valamilyen felsővel. Ha fontosabb helyre megyek, például randevúra, vagy valamilyen buliba, akkor jobban átgondolom, hogy miben menjek.”

Viki

Viki(18) „Kicsit sem fontos számomra a divat. Feleslegesnek tartom, és úgy gondolom, hogy egyes márkák kiválasztása ma már inkább státuszszimbólumként funkcionál. Azoknak az embereknek, akik másokat a ruhájuk alapján ítélnek meg, szerintem nincs is igazán személyiségük, mert ők is a ruhájuk mögé bújnak. Egyfajta összetartozást vált ez ki náluk, de a márkás ruhájuk által biztosan nem lesznek valódi emberi kapcsolataik.”

bence

Bence(18) Emberfüggő az, hogy kinek mennyire fontos a divat. Vannak emberek, akiknek az életét a divat határozza meg. Egyáltalán nem tartom fontosnak, főleg a mi iskolánkban nem, mert nálunk nem arról ítélik meg az embereket, hogy mennyire követi a divatot, vagy mennyire nem. Az olyan iskolákban, ahová a pénzesebb szülők járatják a gyerekeiket, ott státuszszimbólum a divat és a márka.”

DSC_3821

Anna(18) „Mindenki szeret szépen öltözködni, szóval ma már azt én képmutatásnak tartom, hogy valaki azt mondja, hogy a divattal egyáltalán nem foglalkozik, mert annyira hatnak ránk reklámok és az ‘elanyagiasodott’ világ, hogy ezt már az sem tudja kizárni az életéből, aki akarja. Én szeretek divatosan öltözködni. Lehet, hogy nem mindig sikerül 🙂 , de másokat nem ez alapján ítélek meg. Reggel nem a ruhámmal, hanem a hajammal kell sokat törődnöm: kiegyenesítem, vagy begöndörítem.”

Saci

Saci(18) „ A legtöbb ember életében szerintem fontos szerepet játszik a divat, de nem annyira meghatározó, hogy az legyen a legfontosabb. Szerintem az hazudik, aki azt mondja, hogy egyáltalán nem fontos, mert sok ember tényleg a külső alapján ítéli meg a másikat. Szerintem amíg nincs negatív diszkrimináció, addig öltözzön mindenki úgy, ahogy akar. A divatban is ugyanúgy megvan, mindenki keresi, akik hasonlóak hozzá. Reggel körülbelül háromnegyed órát töltök a tükör előtt: sminkelek, a hajam megcsinálom, felöltözöm. Előnyben részesítem a természetes kozmetikumokat, fontos szerintem, hogy ne kenjünk magunkra bármit.”

Attila(18)

Attila(18) „Mit gondolhatnék? Szerintem tök felesleges, de mindenki követi a divatot. A fiúknál szerintem a farmer és póló a divat, ennyi. Ami nagyon csőnadrág, nagyon feszülős póló, azok nagyon kényelmetlenek. Volt már csőnadrágom, de nem jó benne biciklizni, mert én biciklivel járok suliba.”

Végül olvassátok el az egyik kedvenc idézetemet, mely Oscar Wilde-tól származik:

“A divat a csúnyaságnak egy olyan formája, ami annyira elviselhetetlen, hogy fél évente változtatni kell.”

 

Elgondolkodtató 🙂

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,809RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta