Mennyire vagy boltkóros?

Rovat

Megosztás

Ha szeretsz vásárolni, és hetente több alkalommal is szívesen megfordulsz néhány üzletben, akkor már biztosan jókora tapasztalatod lehet azzal kapcsolatban, hogy egy-egy üzletben mire számíthatsz. Viszont, most egy bennfentes elárulja, hogy mi az, amivel még jobban hozzá tudnak minket segíteni néhány szett összeállításához. Bacskó Máté naprakész a trendi darabokat illetően, munkája fontos szerepet tölt be a mindennapjaiban.

Máté, kérlek áruld el pontosan mivel is foglalkozol?

Budapest egyik közkedvelt ruhaüzletében dolgozom. A táskák és cipők terén otthonosan mozgok, az én koordinációm segítségével kerülnek a polcokra. Én döntöm el, hogy kereskedelmi szempontból hol helyezkedjenek el. Abszolút nem kötelességként élem meg a munkámat, mivel imádok szetteket összeállítani a vásárlóknak, illetve nagyon szeretem a cipőket. Szerintem nagyban meghatározzák a megjelenésünket.

bags-and-shoesMi az, amivel szembesülnöd kell nap, mint nap?

Tulajdonképp minden egyes nap egy kihívás, nincs két egyforma. Más vevők, más stílussal és igényekkel. Legfőbb célom és feladatom, hogy el kell találnom az ízlésüket úgy, hogy akkor látom őket először.

Mi motivált abban, hogy ezt a hivatást válaszd?

Mindig is érdekelt a divat, figyeltem a blogokat, és emellett én is mániákus vásárló vagyok “sajnos”. Így adott volt, hogy valami ezzel kapcsolatos dolgot szeretnék csinálni. Persze nem ezen a területen kezdtem mozogni, de valami mindig hiányzott. Úgy éreztem, befásultam, és nem tett boldoggá az előző munkám. Ekkor bukkantam egy hirdetésre, és kaptam ezen az alkalmon, szerencsére sikerrel.

Woman-With-Shopping-Bags

Mennyiben változtatott az életeden mindez? 

Mióta itt dolgozom, sokkal jobban ki tudok teljesedni. Örömet okoz a munkám, szeretem látni az elégedett vásárlókat. Azóta még több blogot olvasok, és igyekszem teljesen naprakész lenni, hiszen csak így tudom a maximumot nyújtani a vevőknek.

Mennyire szoktad figyelni, hogy az utcán, hogy mit viselnek az emberek?

Mindig meg szoktam nézni. Bár sajnos azt kellett tapasztalnom, hogy az emberek félnek egyediek lenni. Legtöbbször ugyanazt a szettet látom napi ötször, csak a ruhában lévő test más. Azt javaslom mindenki számára, hogy merni kell újítani, és kombinálni olyan darabokat, amik lehet, hogy köszönő viszonyban sincsenek egymással, viszont viselve kiegészítik egymást. Minden szettbe meg kell próbálni csempészni egy darabot magadból.

closet-clothes-donate-600

Megmondod egy vásárlónak, ha nem tetszik neked az általa kiválasztott darab?

Azt vallom, ha őszintén elmondom a véleményem, és esetleg ajánlhatok más alternatívát, ami illik hozzá, akkor sokkal biztosabb, hogy visszajön. Hiszen látja, hogy figyelünk rá, és nem csak arra törekszünk, hogy rásózzunk valamit a bevétel kedvéért. Általában 3-4 szettet azonnal összeállítok a vásárlónknak, ami szerintem jobban passzol neki annál, amit magának választott, és abból legalább kettőt el is visz. Sok visszajáró vásárlónk van pont emiatt. Én személy szerint, valamint a kollégáimról is ugyanezt el tudom mondani, hogy nagyon segítőkészek vagyunk. Mi a vevőinkért vagyunk, és nem ők értünk. Mindig mosolygok és próbálok a kedvükben járni. A légkör is nagyon barátságos nálunk.

Van valami konkrétum, amit kiemeltképp szeretsz?

Nem tudok konkrét dolgot kiemelni, az egészet egybevéve szeretem. Mindennek megvan a maga szépsége. Mindennap más, mindig más helyzetek vannak amiket meg kell oldani. Nem egy monoton állás ahogyan azt sokan gondolják.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,549RajongóLike
179,233KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta