Mennyire vagy meggyőző? A középiskolai szónokversenyen kiderül!

Rovat

Megosztás

Magyarország egyik legjelentősebb versenyét, az Eötvös József Kárpát-medencei középiskolai szónokversenyt évről évre megtartják. A Magyar Nyelvőr Alapítvány és a Nyelvtudományi Társaság közös szervezésének köszönhetően, már több mint 10 éve mérhetik össze tudásukat a meggyőző diákok, akiket felkészítő tanárok segítenek a verseny során. Ezúttal ősszel kerül megrendezésre a rangos esemény.

Egy jó szónok ismérvei közé tartozik: az anyanyelv szeretete, a logikus gondolkodás, a meggyőző kommunikáció eszközeinek használata, a reflektáló olvasás, a szakmai tanuláshoz szükséges szövegértés, mások személyiségének tisztelete, megbecsülése, és az önismeret is.

A verseny célja annak elősegítése, hogy a diákok megfelelően alkalmazzák a nyilvános beszédet, saját álláspontjuk világos, meggyőző képviseletét. A versenyen elsajátított gyakorlatok az életben való boldogulást segítik, az aktív közéleti szerepléshez való kompetenciát is fejlesztik. A regionális döntők online lesznek, míg a nagydöntőre Budapesten kerül sor a szokásoknak megfelelően.

Az elmúlt három évben bővült azoknak a köre, akik nevezhetnek a szónokversenyre, így idén is a Kárpát-medence teljes területéről várják majd a jelentkezőket.

Az őszi rendezvényt követően, a Magyar Nyelvőr Alapítvány – a hagyományokhoz híven – idén is átadja a Magyar Nyelvőr Díjakat decemberben az Országházban. Ahová a Felvidékről is várja az arra érdemes személyek jelöléseit a nyelvor(kukac)magyarnyelvor.hu címen.

Korábbi cikkünket a szónokversenyről ITT olvashatjátok!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta