Menő nagyszülők

Rovat

Megosztás

Az fénykorunk elmúltával nem feltétlenül kell begubózni, és azon elmélkedni, hogy milyen is volt a fiatalkor. Egyes nagyszülők ilyenkor élik igazán az életüket. Hogy trendinek számít, vagy cikinek, teljesen mindegy. Az a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát a bőrében, akárhány éves is.

grandpa-style

Már-már társadalmi elvárás, hogy a nagyszülőknek bizonyos elvárásokat tulajdonítunk. Régi ruháik vannak, régies bútorok… stb. Azonban vannak nagyszülők, akik fittyet hánynak a társadalmi elvárásokra és úgy élik az életüket, ahogy ők szeretnék.

6ac67bfc0a5ffda93361385b3bd2b88d

A divatot követve ugyanúgy ki akarnak tűnni az utcán. Nem akarják, hogy egy bizonyos szerepbe taszítva érezzék magukat. De miért is ne? Hiszen senkinek nem kell megfelelniük!

Attól, hogy valaki idős, még ugyanúgy lehetősége nyílik rá, hogy megtalálja a maga stílusát.

REVERA INC. - Revera Report on Tech-Savvy Seniors

Híresen elterjedt a tézis, hogy az idősebbek már annyira nem értenek a technikához. Nem tudnak kezelni egy okos telefont, vagy gondjaik adódnak egy új típusú tv bekapcsolásával. Ma már egyre inkább egyre többen vannak azok a nagyszülők, akik rendszeresen használják a számítógépeket, beszélgetnek facebookon, vagy skypeolnak. Könnyebb a kapcsolattartás a családtagokkal és sokan ezért hajlandóak csak megtanulni az új technikát. Tanfolyamok is indulnak kifejezetten az idősebbeknek, hogy ezeket elsajátíthassák.

27534ed0775be4f0397cdef49b20bf50

Mozgásban is lehet valaki egészen extrém. Valaki 60 évesen kezd el gördeszkázni, vagy egyéb extrém sportot kipróbálni. Szokatlan ugyan, de mindenkinek szíve-joga, és ha ettől érzi magát valaki boldognak, akkor már megéri csinálni. Sosem késő elkezdeni valamit, hiszen csak addig tudjuk, amíg élünk.

cool grandpa

Idősebbeknél már kapuzárási pánikból is fakadhat, hogy egy egészen új dologba vágnak bele, ami egyáltalán nem jellemző rájuk. Újból fiatalok akarnak lenni, ezért kipróbálnak mindenféle dolgot. Nehéz elfogadni a tényt, hogy az ember megöregedett és idővel meghal, ezért próbálja kiélvezni a hátra lévő napjait. Apró örömöket keresve új dolgokba vág bele. De ebben nincs semmi rossz, amíg nem változik meg valakinek a jelleme e miatt.

Legyen akárhány éves is valaki, az élet mindig tartogat számára örömet.

 

Menő nagyszülők
A te nagyszüleid milyenek?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta