Ezt nézed:  / Hírek / Suli / 5 ok, amiért érdemes színházba járni

5 ok, amiért érdemes színházba járni

Ha eddig nem tudtátok volna, miért érdemes színházba járni, akkor most összegyűjtöttünk nektek a számos nyomos ok közül ötöt, ami talán meggyőz titeket arról, hogy színházba járni érdemes.

1. Rituálé, melyre az embernek szüksége van

Mikor színházba megy az ember, ünneplőbe öltözteti a testét és a lelkét is, akár csak az ünnepnapok alkalmával. A színhátlátogatás egy alkalom, egy ajándék, mellyel megajándékozzuk magunkat. Az embereknek szükségük van az ünnepekre, a rituálékra, ez tény.

2. Alapvető eszköze  az oktatásnak

Ennek kifejezetten erre a célra kifejlesztett eszköze a tanítási dráma, de természetesen egy “átlagos” színházi előadás is ugyanazzal az oktató hatással bírhat. Közvetlen, játékos, színes nyelvezetű és eszköztárú, tehát mindene megvan, ami felkeltheti a diákok érdeklődését, és amelyeken fontos információkat ültethet a nebulók fejébe anélkül, hogy azok tudnának róla.

3. Bármi megtörténhet!

És valóban! Nincsenek idő, tér és úgy egyénként semmilyen korlátok. Mivel a színház nem a valóság, vagy annak imitálása, ezért korlátai sem igen vannak. Egy színházi gondolkodó, egyszer azt mondta, hogy az emberek azért járnak színházba, mert az gyönyörködteti el őket leginkább, ah olyat látnak, amit maguk sosem tudnának megvalósítani. Persze ez is csak egy elképzelés.

színház.bolg.hu

színház.bolg.hu

 

4. Több, mint szórakozás

Ha színházi előadást nézel, nem tudod, mire számíthatsz, legfőképpen a reakcióidat tekintve. Sírhatsz, nevethetsz, félhetsz, izgulhatsz, dühönghetsz, elgondolkodhatsz és persze unatkozhatsz is. Egy biztos, a színház hat rád, és élményekkel, tapasztalatokkal gazdagít. Nem sok dolog van még, ami ennyi mindent elindít az emberben.

 

5. Lehetőség, hogy felvedd AZT a ruhát

Minden lánynak, de talán még fiúnak is van a szekrényében egy ruha, amit imád, de egyszerűen nem tud sehova felvenni, mert annyira elegáns. A színház erre is jó. A színház indok arra, hogy kiöltözz. A színház egy mini divatbemutató.

Gif: Tumblr

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share