Mesés jeges helyek

Rovat

Megosztás

Cseppkőbarlangban szinte mindenki járt már, hazánkban is vannak nagyon szépek, de jégbarlangba nem mindenki merészkedik a hideg miatt. Pedig csodálatos látvány fogadja a bátrakat, ha nem hiszed el, most megmutatjuk.
Mitelallalin- jégbarlang-Svájc

Svájc Fairy gleccserében található a Mitelallalin jégbarlang. Az Eispavillon nagyjából 5000 köbméter térfogatú. A több százezer éves gleccser 3456 méterrel a tengerszint alatt fekszik, és egy 70 méteres alagúton át juthatunk el hozzá. Ez a barlang a világ legnagyobb mesterséges jégbarlangja, csodálatos látvánnyal.

1 2 3

Görner gleccser

Szintén Svájcban található az Alpok második legnagyobb gleccsere, a Görner. A barlangrendszert, amelynek részét képezi a jégbarlang is, még mindig nem sikerült teljes egészében feltárni.

4 5 6

A kamcsatkai jégbarlang

Az oroszországi Kamcsatka-félszigeten található jégbarlang 1 km hosszú. Mivel a térségben több aktív vulkán is van, így néha olyan vékony lesz a jégbarlang teteje, hogy a beszűrődő napfényben nézelődhetünk odabent.

7 8 9

Dobsinai jégbarlang, Szlovákia

Ez a barlang az Unesco Világörökség része. A barlang bejárata 969 méteres magasságban található, jege pedig néhol több, mint 26 méter vastag. 1946-ig még korcsolyázhattak is benne az emberek, egész évben. Jó lenne, igaz?

10 11 12

Jégóriások világa

Az ausztriai Eisriesenwelt a világ legnagyobb jégbarlangja, Salzburgtól mindössze 40 km-re található. Anton Posselt természettudós fedezte fel a  1879-ben, addig csak a helyiek látogatták, most azonban évente több, mint 200 ezer ember jön el ide a hideg ellenére is. Bejárata 20 m széles és 18 m magas, melyhez függővasút segítségével juthatunk fel, 1586 méteres magasságba, majd a bejáratig még 20 percet kell sétálnunk, hogy megnézhessük a 42 km hosszú barlangot.

jegbarlang jegbarlang-3 jegbarlang-7

 

Télen nem csak síelni érdemes tehát a havas hegyek közé látogatni. Aki csak gyönyörködni szeretne, az öltözzön fel jó melegen, és készüljön fel a jégbarlangok nyújtotta különleges látványra! Osztálykirándulásnak is tökéletes program lehet.

Forrás, fotók: erdekesvilag

Mesés helyek hidegben is
Te jártál már jégbarlangban?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta